Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος Κερασόβου

on .

kapsalis

• Eπιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος Κερασόβου τελέστηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, την Τοπική Κοινότητα, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κερασόβου και την Ένωση Κερασοβιτών Ηπείρου.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως – Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης σημείωσε ότι έχουμε χρέος να διδασκόμαστε από το παρελθόν ώστε να παλεύουμε για δικαιότερη κοινωνία. «Το Κεράσοβο κατάφερε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Όμως ποτέ δε θα ξεχάσουμε την καταστροφή που έφεραν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Τιμούμε σήμερα τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είναι πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας», τόνισε.
Ο πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας επισήμανε από την πλευρά του ότι το Πωγώνι στέλνει μήνυμα στήριξης της πατρίδας ενώ ο Αντιστράτηγος Αντώνης Βασιλείου δήλωσε ότι είναι χρέος μας να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου Γρηγόρης Άρμπιρος σημείωσε ότι ολόκληρο το Πωγώνι είναι τόπος μαρτυρικός που τραυματίστηκε θανάσιμα από τα ναζιστικά στρατεύματα. Την ομιλία της ημέρας εκφώνησε ο ομότιμος καθηγητής του Παν/μίου Ιωαννίνων Απόστολος Παπαϊωάννου.