Η ανάδειξη του ακριτικού Πωγωνίου στόχος μουσικού ανταμώματος

on .

LIMNH ZARABINA

• Ένα μοναδικό μουσικό αντάμωμα διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Ηπείρου.

Ο λόγος για το «Zaravina Festival», το οποίο είναι έτοιμο να υποδεχτεί και φέτος μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής που θα καταθέσουν μία ξεχωριστή πρόταση, με κοινή ρίζα την πωγωνήσια μουσική παράδοση.
Η Πέγκυ Ζήνα, ο Δημήτρης Υφαντής και τα Υπόγεια Ρεύματα συναντώνται στον τόπο καταγωγής τους και δίπλα στην

πανέμορφη λίμνη Ζαραβίνα θα παρουσιάσουν αύριο Παρασκευή και ώρα 8.30 μ.μ. μία μουσική παράσταση που προσπερνά τα κλισέ και τα προγράμματα.
Μάλιστα η συναυλία έχει κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου. Το συμβολικό εισιτήριο ανέρχεται στα 5 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
«Με φόντο τη γραφική λίμνη Ζαραβίνα, ένα από τα φυσικά στολίδια της περιοχής, έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε στη σκηνή του Zaravina Festival σημαντικά ονόματα της μουσικής σκηνής. Τους ευχαριστούμε πολύ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα απολαύσετε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει ένα από τα πολλά φυσικά στολίδια του Πωγωνίου. Η περσινή προσπάθεια βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και συνεχίζουμε δυναμικά» τόνισε κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον κοινωνικό χαρακτήρα της συναυλίας.

Ο Δημ. Υφαντής
Στο πρόγραμμα της συναυλίας αναφέρθηκε ο τραγουδιστής Δημήτρης Υφαντής σημειώνοντας ότι θα έχει κοινό γνώρισμα τα παραδοσιακά τραγούδια από τα βουνά της πεντατονίας. «Χωρίς εντυπωσιασμούς αλλά απλά, όπως ταιριάζει στους Ηπειρώτες, θα σμίξουμε όλοι μαζί σε μία μοναδική συναυλία συνδέοντας πρωτότυπες και διασκευασμένες μελωδίες με έντεχνο, λαϊκό και ροκ ήχο. Συνεχίζουμε έτσι το μεγάλο κύκλο μουσικών παραστάσεων που ξεκινήσαμε πέρσι και που θα αναδεικνύουν το φυσικό περιβάλλον και τη μουσική για την οποία είναι περήφανο το Πωγώνι» δήλωσε.

Ο Θ. Τσίκος
Για να βρεθούν στον χώρο της συναυλίας, οι παρευρισκόμενοι θα ακολουθήσουν πεζή μία απολαυστική διαδρομή 500 μέτρων, μέσα σε δρυόδασος, ερχόμενοι έτσι σε άμεση επαφή με την ομορφιά της λίμνης.
Ο Δήμος Πωγωνίου έχει προνοήσει και θα υπάρχει όχημα για τη μεταφορά ηλικιωμένων ατόμων, ΑμεΑ και όσων δε θα μπορούν να απολαύσουν πεζή τη διαδρομή.
Στις ετοιμασίες αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Κέντρου Νέων Ηπείρου Θωμάς Τσίκος σημειώνοντας: «Έχουν γίνει όλες οι κατάλληλες ενέργειες τόσο για την προστασία των παρευρισκομένων όσο και για την προστασία του τοπίου. Είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουμε μία ξεχωριστή βραδιά. Όλοι οι εθελοντές του Κέντρου Νέων Ηπείρου είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με το Δήμο Πωγωνίου σε αυτή την προσπάθεια» τόνισε.

***
Η λίμνη Ζαραβίνα, που περιήλθε πλέον στο ελληνικό δημόσιο, βρίσκεται δίπλα στην Ε.Ο. Καλπακίου – Κακαβιάς σε απόσταση 40’ από την πόλη των Ιωαννίνων. Στόχος του Δήμου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι να προχωρήσει σε ήπιες μορφές ανάδειξής της, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για τουρίστες και επισκέπτες. Στο χώρο της συναυλίας θα υπάρχουν δύο χώροι πάρκινγκ και χημικές τουαλέτες.