«Η τραγωδία μέσα μας» στο υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ.

on .

sahdh

• H παράσταση «Η τραγωδία μέσα μας» θα παρουσιαστεί από την Πειραματική Ομάδα Θεάτρου «Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι» την Κυριακή, 28 Ιουλίου και ώρα 21.30 στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ..
Η παράσταση εστιάζει στα πάθη των ηρώων / αντιηρώων από αρχαίες τραγωδίες και στην αναζήτηση της ταυτότητας. Τα πρόσωπα, παρουσιάζονται, χωρίς το δυικό φίλτρο του καλού – κακού, ούτε του ηρώα – πρότυπο ούτε εκείνο του ήρωα – πρόβλημα, αλλά ως πρόσωπα που πάσχουν. Πρόσωπα που το σημείο τομής τους είναι τα πάθη τους και η μοναξιά τους. Μοναξιάς που δεν αποτελεί προϊόν κοινωνικού ή συναισθηματικού αποκλεισμού, αλλά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση του ανθρώπου. Με τη φύση μας. Χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από τις αρχαίες τραγωδίες: Αίας του Σοφοκλή, Βάκχες του Ευριπίδη, Φιλοκτήτης του Σοφοκλή, Ιππόλυτος του Ευριπίδη, Μήδεια του Ευριπίδη.

Οι συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Διδασκάλου. Επιμέλεια κίνησης: Αλέξανδρος Γκουντινάκης – Γιάννης Διδασκάλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Ράντου – Φελίς Τόπη. Ενδυματολόγος: Ναταλία Παλάντζα. Δραματουργία: Σταύρος Μόσχης & Γιάννης Διδασκάλου. Επιμέλεια μουσικής: Γιώργος Χρυσικός. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χαρά Γιώτα, Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Κωστής Καπελλίδης, Μαρίνα Κολοκούρη, Μαριάννα Ράντου, Νίκη Ρουσομάνη, Γεωργία Σκορδά, Ντορίνα Ταχιράι, Γιώργος Χριστοφορίδης, Αννέτα Χρυσίδου.
• Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση στο περίπτερο «Tickets Ioannina» (Μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου).