«Οιδίπους Τύραννος» στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

on .

DODONH THEATRO

• Την τιμητική του θα έχει κι αυτό το καλοκαίρι το αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, όπου για μια ακόμη χρονιά θα φιλοξενηθούν μεγάλες παραγωγές, στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.
Η αυλαία ανοίγει με μια σημαντική συνέργεια για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με τα Αθηναϊκά Θέατρα και την αριστουργηματική τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 9 μ.μ.
Ποιοι πρωταγωνιστούν...
Πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Λιγνάδης στο ρόλο του Οιδίποδα, η Αμαλία Μουτούση στο ρόλο της Ιοκάστης και οι Νίκος Χατζόπουλος: Κρέων, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης: Τειρεσίας, Γιώργος Ζιόβας: Άγγελος, Γιώργος Ψυχογιός: Θεράπων και Νικόλας Χανακούλας: Εξάγγελος.
Χορός: Μιχάλης Αφολαγιάν, Δημήτρης Γεωργαλάς, Δημήτρης Καραβιώτης, Κώστας Κοράκης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Δημήτρης Μαύρος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Γιάννης Πολιτάκης, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Ψωμάς.
Η υπόθεση
Το έργο ξεκινά με ένα μυστήριο. Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό και ο βασιλιάς Οιδίποδας ζητά να εξακριβώσει τον λόγο. Οχρησμός του Απόλλωνα παραγγέλνει ότι για να καθαρίσει η πόλη πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί ο φόνος του Λάιου. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το αίνιγμα και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων.
* * *
Εισιτήρια: Viva.gr, Κιόσκι Κεντρικής Πλατείας (Ώρες λειτουργίας: 12.00 – 15.00 και 19.00 – 21.30).
Τιμές: 15 ευρώ κανονικό και 12 ευρώ μειωμένο για ανέργους, άνω των 65, ΑμεΑ, φοιτητές.
Πληροφορίες: Γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα, τηλ. 26510-25670 ώρες γραφείου).