«Η γυναίκα έχει δείξει ότι μπορεί να διαπρέπει σε όλους τους τομείς…»

on .

XEN AFISA

• «Η γυναίκα έχει δείξει ότι μπορεί να διαπρέπει σε όλους τους τομείς και η τέχνη είναι ένας απ’ αυτούς. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, δίνεται στις γυναίκες ένα προβάδισμα και η ευκαιρία να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να διακριθούν», τονίζει στον «Π.Λ.» η υπεύθυνη της ΧΕΝ Ιωαννίνων Πόπη Στεφανίδη με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα η δραστήρια ομάδα στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» με θέμα «Γυναίκα και Τέχνη, Τέχνη και Γυναίκα».
Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του πρόσφατου εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με την κ. Στεφανίδη να σημειώνει πως «τόσο η τέχνη όσο και η γυναίκα παρουσιάζουν πολλές εκφάνσεις. Εξάλλου, η τέχνη είναι γένους θηλυκού! Δικός μας στόχος είναι να δείξουμε ότι οι γυναίκες τα καταφέρνουν κι εδώ καλά και παλεύουμε να δώσουμε βήμα σε κάθε γυναίκα που έχει να πει πράγματα τα οποία αξίζουν να ακουστούν».
Όσο για τους άνδρες, η κ. Στεφανίδη είναι ξεκάθαρη. Όπως λέει, «δεν τους βλέπουμε ως αντιπάλους. Αντίθετα, τους θέλουμε δίπλα μας, συνεργάτες και αρωγούς σ’ αυτό που κάνουμε»!
Η εκδήλωση
Στις 7.30 μ.μ. θα ξεκινήσει η εκδήλωση της Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων σήμερα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Θα προλογίσει η Πόπη Στεφανίδη, Υπεύθυνη της ομάδας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Γυναίκα & Τέχνη Τέχνη & Γυναίκα
● «Γυναίκα, Τέχνη και Στερεότυπα», Μαρία Στρατσάνη, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας
Γυναίκα & Χορός
● Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, Μάρθα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια ΓΑΚ - Μέλος του Δ.Σ. του Λ. Ε. Ιωαννίνων. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών, Καμηνάς Δημήτριος, διδασκαλία χορών
Γυναίκα & Θέατρο
● «Η Αρραβωνιστικιά του ποταμού» ποίημα της Άννας Δερέκα. Απαγγελία: Γιολάντα Καπέρδα, Ηθοποιός
Γυναίκα & Ζωγραφική
● «Γυναίκες Ζωγράφοι, οι Άνθρωποι Χωρίς Πρόσωπο», Χριστίνα Ζώη, Ζωγράφος, Master Ιστορίας & Αρχαιολογίας Π. Ιωαννίνων
Γυναίκα & Κινηματογράφος
● «Γυναίκες σκηνοθέτιδες», Χριστίνα Ράδη, Σκηνοθέτης. Προβολή της ταινίας «Η άλλη πτέρυγα», σενάριο & σκηνοθεσία: Χριστίνα Ράδη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μήνα Χειμωνά και Δήμητρα Τσιάβου.
Γυναίκα & Μουσική
● Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Cantus», Διεύθυνση χορωδίας: Κωνσταντίνα Μήλια.
Θα ακολουθήσει απονομή των βραβείων των ποιημάτων που διακρίθηκαν στον Α’ ποιητικό διαγωνισμό της Χ.Ε.Ν Ιωαννίνων με θέμα την γυναίκα στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας». Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει Έκθεση εικαστικών έργων από τις μαθήτριες του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΧΕΝ Ιωαννίνων με θέμα τη «Γυναίκα».