Από Ισπανία οι πρώτοι… ταξιδιώτες της «Πολ/κής Διαδρομής στα αρχαία Θέατρα»

on .

ARXAIA THEATRA AFISA

• Τους πρώτους της ταξιδιώτες είναι έτοιμη να υποδεχθεί η «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το Πρόγραμμα που ενορχηστρώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Σωματείο «Διάζωμα».
Η MelodrakmaUniversal παίρνει πρώτη τη σκυτάλη και προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο ταξίδι εμπειρίας, ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό, με στόχο να παντρέψει για τρεις μέρες το Ταξίδι με το Θέατρο. Η εταιρεία είναι ισπανική, έχει έδρα τη Μαδρίτη, αλλά ως εταιρεία Ελλήνων της διασποράς κάθε χρόνο οργανώνει ένα θεματικό τριήμερο στην Ελλάδα για Έλληνες. Φέτος αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου ως ένα θεατρικό μπουλούκι το οποίο κουβαλάει μαζί του και τους θεατές!
Οι ταξιδιώτες, μέσα σε τρείς ημέρες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αρχαία θέατρα και με το τέλος της ξενάγησής τους να παρακολουθήσουν ένα θεατρικό δρώμενο. Έτσι, οι «τουρίστες» θα μετατρέπονται σε «θεατές» και ο χώρος από «Μνημείο» σε «Θέατρο». Το μοναδικό αυτό Πολιτιστικό Ταξίδι, θα πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο τις Απόκριες, από 9 - 11 Μαρτίου. Οι ταξιδιώτες θα γνωρίσουν από κοντά το Θέατρο Δωδώνης, το Θέατρο Κασσώπης και το Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης.