Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες ευχές σε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμους

on .

KALANTA PERIFEREIA XRISTOYGENNA 2018

• Χριστουγεννιάτικα κάλαντα ακούστηκαν χθες σε δημόσιες υπηρεσίες από μαθητές, τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Τις ευχές του ενόψει της εορταστικής περιόδου, έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, υποδεχόμενος με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους Φορείς και Συλλόγους (Κιβωτός του Κόσμου, Λύκειο Ελληνίδων, Χορευτικό Τμήμα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Αδελφότητα Ποντίων, 8η Ταξιαρχία, Σχολείο Δερβιτσάνης), που έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδησαν Ηπειρωτικά τραγούδια.
«Τις ημέρες των Χριστουγέννων πρέπει όλοι μας να έχουμε μια ψυχική ανάταση και να σκεφτόμαστε το βασικό μήνυμα των γιορτών: Το «αγαπάτε αλλήλους». Πρέπει και σε αυτή τη χώρα όλοι μας να συνεργούμε για να αλλάξουμε τον τόπο. Με σεβασμό σε αυτούς που παράγουν. Γιατί δυστυχώς για πάρα πολλά χρόνια φτάσαμε σε ατραπούς, οι οποίες δεν είναι χρήσιμες για την κοινωνία, δίνοντας αξία σε ανθρώπους που δεν προσφέρουν τίποτε στον τόπο μας και αφήσαμε σε δεύτερη φάση τους ανθρώπους του μόχθου».
Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους επισκέπτες που προτίμησαν και τίμησαν την Ήπειρο για τις γιορτές, καθώς και τους Απόδημους που δεν ξέχασαν τις πατρογονικές τους εστίες.
Στο Δημαρχείο Ιωαννίνων
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων κι άλλα γιορτινά τραγούδια έψαλαν χθες στο Δημαρχείο η μπάντα της 8ης Μεραρχίας, η Αδελφότητα Ποντίων, το Λύκειο Ελληνίδων, η Φιλαρμονική του Δήμου, το Χορευτικό Δήμου και η Χορωδία Πλατάνου.
Ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, τους υποδέχτηκε θερμά και τους ευχήθηκε καλές γιορτές, ενώ απηύθυνε και ένα μεγάλο καλωσόρισμα στους επισκέπτες. «Από τη μεριά μας έχουμε φροντίσει με πολλές εκδηλώσεις αυτές οι μέρες να είναι μέρες χαράς και σε συνεργασία με Φορείς και Συλλόγους εργαζόμαστε για ένα Δήμο εξωστρεφή, για να γίνουν τα Γιάννενα η Μητρόπολη της Ηπείρου που θα αναλάβουν να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη.
Επειδή όμως οι εποχές που ζούμε εξακολουθούν να είναι δύσκολες και υπάρχουν ανάγκες, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου, σεβόμενη πάντα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τις καλύτερες ευχές μου σε όλους για τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο Δήμαρχος.
Στο Δημαρχείο Ζίτσας
Με χαρούμενες παιδικές φωνές και τους ήχους των παραδοσιακών τριγώνων πλημμύρισε χθες το Δημαρχείο Ζίτσας, στην Ελεούσα.
Ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών έψαλλαν τα κάλαντα στο Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικούς Συμβούλους και υπαλλήλους του Δήμου. Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, τους προσέφερε γλυκά και αντάλλαξε ευχές μαζί τους για καλές γιορτές με υγεία και πρόοδο.
Την Παρασκευή το «πνεύμα» των Χριστουγέννων έφεραν στο Δημαρχείο οι μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου Ελεούσας ψάλλοντας τα κάλαντα, αλλά και οι μαθητές του Γυμνασίου Ελεούσας με την καθιερωμένη διοργάνωση χριστουγεννιάτικου μπαζάρ, τα έσοδα του οποίου φέτος, διατέθηκαν στο ίδρυμα αυτιστικών «Ελένης Γύρα» στην Τ.Κ. Ζίτσας.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη το Δ/ντη του Γυμνασίου Κωνσταντίνου Πλακαλή και την καθηγήτρια Δήμητρα Γούση για την πρωτοβουλία των παιδιών να προσφέρουν τα έσοδα που συγκέντρωσαν από τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δημιουργίες τους σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Στο Δήμο Πωγωνίου
Παραδοσιακά Ηπειρώτικα κάλαντα κι όχι μόνο έψαλε στο Δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη και στους εργαζόμενους του Δήμου, η χορωδία της 8ης ΕΑΝ. Ο κ. Καψάλης ευχήθηκε στους φαντάρους καλή θητεία τονίζοντας παράλληλα την άριστη συνεργασία του Δήμου με τον στρατό. «Ο στρατός είναι αρωγός και συμπαραστάτης της Αυτοδιοίκησης και σας ευχαριστούμε για ό, τι προσφέρετε τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στο έθνος που βάλλεται πανταχόθεν» τόνισε ο Δήμαρχος.
Στην 8η Ταξιαρχία
Το Στρατηγείο της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας επισκέφθηκαν χθες και έψαλλαν τα κάλαντα προσωπικό των Μονάδων της Ταξιαρχίας, παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου Πωγωνιανής και η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου. Επίσης τις ευχές υπέβαλλαν αντιπροσωπεία σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ενώ ο Άγιος Βασίλης μπροστά από το Στρατηγείο πρόσφερε παραδοσιακά γλυκίσματα σε μικρούς και μεγάλους.