Στην Μητρόπολη Ιωαννίνων οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς

on .

BELLA KALANTA

• Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς, ενός ιστορικού σχολείου, που πλέον δεν έχει μεγάλο αριθμό μαθητών, όπως παλαιότερα, έψαλλαν τα κάλαντα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Με πολύ χαρά, αγάπη και ζεστασιά τους υποδέχθηκε, εκ μέρους του Μητροπολίτη Μαξίμου, ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης π. Θωμάς Ανδρέου. Μέσα από τα κάλαντα οι μαθητές του σχολείου, μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα ότι άνοιξε ο ουρανός, έλαμψε η πλάση, σκίρτησε η γη, θερμάνθηκαν οι καρδιές, γέμισαν ελπίδα. Ο Θεός έγινε άνθρωπος χάρη των ανθρώπων.
Νιάτα, που σφύζουν από ζωή και δύναμη, έδωσαν, με την πνευματική παρότρυνση του π. Θωμά, το σάλπισμα-πρόσταγμα να υψωθούμε, στηριζόμενοι στο Θείο Βρέφος, από της χαμοζωής την ασφυκτική ζωή, στου πάμφωτου ουρανού τη σφαίρα. Να υψωθούμε από τις μικρότητες στην όμορφη χώρα της ταπείνωσης και της αγνότητας.
Είναι πολύ αισιόδοξο το μήνυμα ότι υπάρχουν νέοι και νέες στην εποχή μας, που πιάνουν το χέρι του νεογέννητου Χριστού, τον αγκαλιάζουν, δεν διστάζουν στο κάλεσμά του, ξεδιπλώνουν της ψυχής τους τα φτερά και ανεβαίνουν στα σωτήρια της αρετής ύψη. Από εκεί μπορούν και βλέπουν καθαρότερα, χωρίς να εμποδίζονται από του κόσμου τη θολούρα.
Να σημειωθεί ότι το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς αποτελεί οργανικό τμήμα της υπερεκατόχρονης εκπαιδευτικής προσφοράς της Σχολής Βελλάς, αφού ήταν ένας από τους κλάδους σχολικής μετεξέλιξης του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς. Από το 1977 έχει αυτόνομη πορεία, εξακολουθώντας να προάγει την εκκλησιαστική παιδεία της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.
Η. Μ.