Ο «Caveman» είναι ένας ήρωας που αγαπάει τους ανθρώπους!

on .

CAVEMAN

• Ο μοναδικός «Caveman», η θρυλική κωμωδία του Rob Becker με τα εκατομμύρια των θεατών σ’ όλο τον κόσμο έρχεται στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14) επιχειρώντας να απαντήσει σε ορισμένα… αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τις σχέσεις των δύο φύλων, να κεντρίσει, να προβληματίσει και να βγάλει αβίαστο γέλιο διεκτραγωδώντας τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση.
Η νέα παράσταση που αποτελεί συμπαραγωγή της Έκφρασης με το «Mogul Theater» είναι σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά, ενώ στον ρόλο του «ανθρώπου των σπηλαίων» είναι ο Χρήστος Χρήστου. Διασκευή: Αναστασία Παπαστάθη. Μουσική: Σπύρος Γραμμένος. Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Κράβαρης. Βίντεο: Κωστής Εμμανουηλίδης. Γραφιστικά – Αφίσα: Αντώνης Χρήστου. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Παρασκευή, ώρα 21.15 και ανεβαίνει για οκτώ ημέρες από Παρασκευή 9 έως Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου και από Πέμπτη 15 μέχρι Κυριακή, 18 Νοεμβρίου, οι οποίες θα δοθούν στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14).

Συνέντευξη Tύπου
Με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα χθες παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο πρωταγωνιστής του «Caveman» Χρήστος Χρήστου, ο σκηνοθέτης της παράστασης Γεράσιμος Γεννατάς, ο οποίος εξάλλου έχει υποδυθεί με επιτυχία τον ρόλο στο παρελθόν και η βοηθός σκηνοθέτη Μάρια Φλωράτου.
Όπως ανέφερε ο Χρήστος Χρήστου, «είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή την παράσταση και ειδικά για το γεγονός ότι συνεργαζόμαστε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Γεράσιμος Γεννατάς και η Μάρια Φλωράτου, η καθοδήγηση των οποίων είναι πραγματικά πολύτιμη. Πρόκειται για μία κωμωδία που συνδυάζει πολλά στοιχεία, έχει διαδραστικό χαρακτήρα και αναφέρεται με έναν πολύ έξυπνο τρόπο στην κατανόηση των δύο φύλων. Θεωρώ ότι με τον ‘Caveman’ προχωράμε ένα βήμα παραπέρα την τέχνη του Θεάτρου που αγαπάμε και θέλουμε να εξελίσσουμε διαρκώς».
Ο Γεράσιμος Γεννατάς από την πλευρά του τόνισε πως «ο ‘Ca­ve­man’ είναι μία πολύ διασκεδαστική και πολύ αστεία ιστορία που εν πρώτοις διαπραγματεύεται τη σχέση ανδρών και γυναικών, αλλά αυτό που στη δική μου ψυχή την κάνει ξεχωριστή είναι ότι αποτελεί ένα πολύ ανθρώπινο και πολύ αγαπησιάρικο έργο. Έχει να κάνει με αυτό που έρχεται συνεχώς μπροστά μας, με το τι θα πει να είναι κάποιος διαφορετικός. Το έργο έχει όλα τα στοιχεία μιας καραμπινάτης κωμωδίας, όμως την ίδια στιγμή αγαπάει αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους και προτρέπει το κοινό να τους αγκαλιάσει κι εκείνο και να τους αγαπήσει». Πρόσθεσε δε πως ο νέος πρωταγωνιστής του «Caveman», εκτός από αγωνιστής, είναι γλυκός και αγαπησιάρης, αγαπάει τους ανθρώπους κι αυτά τα στοιχεία θα τα βγάλει και πάνω στη σκηνή!
Τέλος, η Μάρια Φλωράτου επισήμανε την ευχάριστη συνεργασία με τον Χρήστο Χρήστου και την προσμονή να περάσει από τις πρόβες στην παράσταση και στη διάδραση με το κοινό, κάτι που επίσης είναι μεγάλο κομμάτι του «Caveman». Εξέφρασε δε τον θαυμασμό της για το Θέατρο Έκφραση, το οποίο έστησε στα Γιάννενα μία ομάδα νέων ανθρώπων με προσωπική δουλειά και πολύ κόπο. «Αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο και ιδιαίτερο και πρέπει να το αναγνωρίσουμε στα παιδιά της Έκφρασης», σημείωσε χαρακτηριστικά, με τον Γερ. Γεννατά να συμπληρώνει πως «σ’ αυτή την εποχή του ορυμαγδού της ευτέλειας και της φτήνιας μέσα στην οποία ζούμε είναι πολύ ηρωικό και ελπιδοφόρο ένας νέος άνθρωπος να λέει όχι και να κάνει αυτό που θέλει και αγαπάει στηρίζοντας τη ζωή του στο θέατρο και ταυτόχρονα παράγοντας τέχνη, πολιτισμό»!
* Τα εισιτήρια για τον «Ca­ve­man» κοστίζουν 10 ευρώ το κανονικό και 8 ευρώ το μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών). Κρατήσεις στα τηλ.: 26515­54505 και 6907500710.