Δράση υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών

on .

MYELOS OSTON AFISA 30 10 18

• Δράση υπέρ της δωρεάς αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων, δηλαδή μυελού των οστών θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, από τις 18.00 έως τις 20.00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής».
Για την ενημέρωση και ευαισθητοποιήση του κοινού ο Σύλλογος Ασθενών με Νεοπλασία Φίλων και Οικογενειών «Είμαστε Μαζί» και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα διοργανώσουν ανοιχτή συζήτηση.
Εισηγήσεις θα κάνουν οι Στέλιος Γραφάκος, αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελευθερία Χατζημιχαήλ, επίκ. Καθηγήτρια Αιματολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και οι Βάιος Παρασκευάς, Εύη Στέφου και Λένα Χριστοφιλοπούλου, οι οποίοι θα καταθέσουν τη δική τους εμπειρία ως δότες και λήπτες. Τη συζήτηση θα πλαισιώσουν οι Άννα Μπατιστάτου, Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής Πανεπ. Ιωαννίνων, Ελένη Καψάλη, επίκ. Καθηγήτρια Αιματολογίας Πανεπ. Ιωαννίνων, Ελευθερία Ζερβού, Διευθύντρια Αιμοδοσίας Π.Π.Γ.Ν.Ι., Αλέξανδρος Μάκης, αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπ. Ιωαννίνων και Μαρία Ζουμπούλη, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου «Είμαστε μαζί».

Λήψεις δειγμάτων
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι δυνατή η λήψη δειγμάτων από όσους εθελοντές το επιθυμούν. Παράλληλα, από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου η διαδικασία λήψης θα συνεχιστεί στο ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου (ώρες 10.00 – 14.00) και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (ώρες 13.00 – 16.00).