Eκπαιδευτικά προγράμματα και θεματικές περιηγήσεις

on .

ARXAIOLOGIKO MOYSEIO IOANNINA EKSO

• Eκπαιδευτικά προγράμματα και θεματικές περιηγήσεις θα λάβουν χώρα από σήμερα, Πέμπτη και έως την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και στο Βυζαντινό Μουσείο, στο Ιτς Καλέ με αφορμή την πανελλήνια δράση του Υπουργείου Πολιτισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018»: «Πνοές Ανέμων».

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων θα γίνει εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Το κυνήγι του χαμένου κεραυνού», η οποία απευθύνεται σε παιδιά της Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού. Παρουσιάζονται καιρικά φαινόμενα που συνδέονται με τον αέρα, όπως οι καταιγίδες, γίνονται αναφορές στη μυθολογία και αξιοποιούνται οι μαρτυρίες συγκεκριμένων αντικειμένων των θεματικών συλλογών του Μουσείου. Το πρόγραμμα θα γίνει αύριο, Παρασκευή σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συγκεκριμένα με την καθηγήτρια Κατερίνα Πλακίτση και την υποψήφια διδάκτορα Αθηνά Κορνελάκη.
Σήμερα, Πέμπτη θα γίνει θεματική ξενάγηση για ενήλικες με θέμα «το αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης» από την αρχαιολόγο, Ελένη Γκούντα. Περιλαμβάνει σύντομη αναφορά στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και στη λειτουργία του. Μετά τη λήξη θα πραγματοποιηθεί ομαδική δραστηριότητα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των συμμετεχόντων.
Πληροφορίες: Ελένη Βασιλείου, τηλ.: 26510-01078.

Στο Βυζαντινό Μουσείο
Στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή θεματική ξενάγηση με έμφαση σε συγκεκριμένα εκθέματα όπου θα διαφαίνεται η ζωοποιός δύναμη του αέρα στην τέχνη, στην καθημερινή ζωή. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τον αρχαιολόγο Σωτήριο Χαραλάμπους.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26510-39580.