«Πρώτη» Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

on .

THEATRO DODONH

• Η έναρξη των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, το καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με το «Διάζωμα», γίνεται το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.
Η κεντρική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών (ώρα 5.30 μ.μ.). Περιλαμβάνει χαιρετισμούς Περιφερειάρχη, Δημάρχου, εκπροσώπων της Κυβέρνησης και της Ε.Ε., παρουσίαση της Διαδρομής από τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου κ.α.
Ουσιαστικά η «Διαδρομή» θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. στον Αρχαιολογικό χώρο της «Δωδώνης» όπου θα πραγματοποιηθεί το τελετουργικό.
Η Πολιτιστική Διαδρομή
Η Διαδρομή έχει κοινό στοιχείο 5 πανέμορφα και σημαντικά αρχαία θέατρα και ένα αναστηλωμένο Ωδείο που βρίσκονται στις παρακάτω πόλεις που άκμασαν στην αρχαιότητα: τη Δωδώνη, πασίγνωστη για το μαντείο της, τη Νικόπολη με το πρόσφατα αναστηλωμένο Ωδείο της, ιδρυμένη από τον Οκταβιανό Αύγουστο, την Κασσώπη, με τα χαρακτηριστικά της «ιδανικής πολιτείας» σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, την Αμβρακία, στον πολεοδομικό ιστό της σύγχρονης Άρτας και τα Γίτανα στις όχθες του ποταμού Καλαμά.
Η Διαδρομή έχει την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες φροντίζουν για την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται στον επισκέπτη.