«Η Γηραιά Κυρία» ενισχύει το Οικοτροφείο Ντουραχάνης

on .

PAPADOPOYLOY DESPOINA TZIMAS NIKOS 10 9 18

• Μια θεατρική παράσταση για καλό σκοπό, την ενίσχυση του Οικοτροφείου της Ιεράς Μονής Ντουραχάνης, θ’ ανεβάσει αύριο, Τετάρτη και ώρα 9 μ.μ. στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» η θεατρική ομάδα «επί σκηνής» του Δήμου Ζίτσας, μετά από πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Paguristas. Πρόκειται για το έργο «Η Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Φρίντριχ Ντίρενματ σε σκηνοθεσία Νίκου Σφαιρόπουλου.
Αντί εισιτηρίου, οι θεατές καλούνται να προσφέρουν είδη για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών του Οικοτροφείου και συγκεκριμένα σχολικά είδη (τετράδια, τσάντες, ντοσιέ κ.ά.), τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής.
Μέλη της εθελοντικής ομάδας Paguristas θα βρίσκονται στον χώρο της παράστασης δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης, προκειμένου να συγκεντρώνουν τα προσφερόμενα είδη, με το κάλεσμα να απευθύνεται όχι μόνο σε όσους θα θελήσουν να δουν την παράσταση, αλλά σε όλους όσοι θέλουν να ενισχύσουν το έργο του Οικοτροφείου Ντουραχάνης.

Η συνέντευξη Τύπου
Στην αυριανή εκδήλωση αναφέρθηκε κατά την διάρκεια χθεσινής συνέντευξης η εκπρόσωπος των Paguristas Δέσποινα Παπαδοπούλου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η εθελοντική ομάδα, πιστή στους στόχους της να βρίσκεται κοντά σε ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων και στα Ιδρύματα της περιοχής μας πήρε την πρωτοβουλία, μέσω μιας θεατρικής βραδιάς, να στηρίξει το Οικοτροφείο, το οποίο – ως γνωστόν - προσφέρει σημαντικό έργο φιλοξενώντας παιδιά άπορων οικογενειών εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκεί περίπου 60 παιδιά από 6-18 ετών».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης στις μέρες μας, βασικές αρχές της ομάδας που εκπροσωπεί, τονίζοντας ότι «δεν βοηθάμε μόνο κάποιες ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων, αλλά γινόμαστε καλύτεροι σαν άνθρωποι, καλύτερη σαν κοινωνία και το κυριότερο γινόμαστε ενεργοί σαν πολίτες».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε εκ μέρους της θεατρικής ομάδας «Επί Σκηνής» ο Νίκος Τζίμας, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το έργο του παπα-Θανάση στη Μονή Ντουραχάνης και για τις πρωτοβουλίες των Paguristas, απευθύνοντας κι αυτός από την πλευρά του κάλεσμα προς τους Γιαννιώτες να αγκαλιάσουν αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία.

Για την αρχική επιλογή…
Η εκπρόσωπος των Paguristas κλήθηκε να απαντήσει και για το ζήτημα που προέκυψε, με την άρνηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου να δεχθεί την προσφορά βοήθειας που προορίζονταν για το Κέντρο Παιδιού Ιωαννίνων (οικοτροφείο Θηλέων). Όπως ανέφερε, η ομάδα είχε έρθει σε συνεννόηση με την υπεύθυνη της δομής, η οποία μάλιστα τους υπέδειξε και τα προς συλλογή είδη, ωστόσο κυριολεκτικά στο παρά πέντε ειδοποιήθηκαν από την Πρόεδρο του Κέντρου Πρόνοιας ότι για μια τέτοια πρωτοβουλία θα έπρεπε να είχαν ζητήσει έγκριση από το Δ.Σ., καταλήγοντας μάλιστα ότι δεν είχαν ανάγκη βοήθειας. «Συνέβη κάτι το οποίο στα εννιά χρόνια ύπαρξης της ομάδας δεν έχει ξανασυμβεί», σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου χαρακτηρίζοντας άκομψη την στάση της Προέδρου απέναντι σε μια εθελοντική ομάδα που θέλει να προσφέρει και ειδικά όταν είχε κάνει όλη την προεργασία!