«Στο φως» άγνωστες πτυχές του Μ. Χρυσοχόου

on .

ZITSA EKDHLOSH 13 8 18

• Φόρο τιμής στο Ζιτσαίο πρωτοπόρο της εθνικής χαρτογραφίας Μιχαήλ Χρυσοχόο αποτέλεσε η εκδήλωση που οργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας, η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζίτσας το βράδυ της Κυριακής στην Πινακοθήκη Χαρακτικής «Κώστας Μαλάμος».
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Κατσίκης που παρουσίασε τα σημαντικότερα σημεία από τη ζωή και του έργο του Μιχαήλ Χρυσοχόου αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της προσφοράς του στις εθνικά κρίσιμες για τη χώρα μας εποχές που έζησε και έδρασε (1834-1921).
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σκοπό της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν όλοι και ειδικά οι νέοι έναν από τους ανθρώπους «που αν και γεννήθηκαν εκατοντάδες χρόνια πριν από εμάς εργάστηκαν σκληρά για τούτον τον τόπο έχοντας ως όραμά τους ένα καλύτερο αύριο για τις γενιές που θα ακολουθούσαν».
Μίλησαν επίσης η προϊστάμενη της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Βαΐα Οικονομίδου και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζίτσας Αγγελική Καραμπίνα.