Τιμήθηκε η μνήμη του Χρ. Χριστοβασίλη και βραβεύτηκε ο Ναπολέων Δάμος

on .

ZITSA XRISTOBASILEIA 10 8 18

• Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι εκδηλώσεις «Χριστοβασίλεια 2018» στο Μικρό Σουλόπουλο του Δήμου Ζίτσας, που συνδιοργανώθηκαν από το Δήμο Ζίτσας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, την Τοπική Κοινότητα Σουλόπουλου και την Αδελφότητα Αποδήμων Σουλόπουλου, στη μνήμη του λογοτέχνη, δημοσιογράφου και πολιτικού Χρήστου Χρηστοβασίλη.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Χρήστου Χρηστοβασίλη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων και τοπικών φορέων.
Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης τιμήθηκε ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Ναπολέων Δάμος, που παρέλαβε τις τιμητικές πλακέτες από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά, Κων/νο Στεργίου.
«Αισθανόμαστε την ανάγκη, ως Δήμος, στο πρόσωπο του Ναπολέοντα Δάμου να τιμήσουμε εκείνους που με σεμνότητα και επιμονή υπηρετούν τη δημοτική μουσική μας παράδοση» ανέφερε μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.
Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας Γιαννούλα Γεωργούλη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σουλόπουλου, και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά Αθανάσιος Τσεκούρας που είχε και το συντονισμό της εκδήλωσης.
Στη ζωή και τη μουσική διαδρομή του Ναπολέοντα Δάμου αναφέρθηκαν ο λογοτέχνης, ποιητής και λαογράφος Γεώργιος Σιμιτζής και ο τραγουδιστής Μάκης Κιάμος. Για τη συμβολή του κλαρίνου στη δημοτική μας μουσική παράδοση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά Κώστας Στεργίου.
Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.