Φωτογραφίες του Γεώργιου Σεφέρη στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου

on .

RIZARIO SEFERHS 16 7 18

Το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Ο φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης». Μία αντιπροσωπευτική επιλογή φωτογραφιών που τράβηξε ο νομπελίστας ποιητής επί μισό αιώνα αποτυπώνοντας την καθημερινότητα και τα ενδιαφέροντά του από τα φοιτητικά του χρόνια στο Παρίσι (1918-1924) και τα ταξίδια του (Αλβανία, Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, Μέση Ανατολή, κλπ.) ως τις τελευταίες εκδρομές του το 1969-1970.
Τα εγκαίνια της έκθεσης (θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2019) θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 21 Ιουλίου και ώρα 7 μ.μ. Την επιμέλεια έχει ο Διονύσης Καψάλης και τον Συντονισμό ο Τάκης Αναγνωστόπουλος.
Η επιλογή των φωτογραφιών έγινε από τα περίπου δυόμισι χιλιάδες αρνητικά που συγκροτούν το Φωτογραφικό Αρχείο Γιώργου Σεφέρη, το οποίο μετά από ευγενή δωρεά της Μαρώς Σεφέρη το 1984 και της κόρης της Άννας Λόντου το 1999, απόκειται πλέον ολόκληρο στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.
Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2000 στην Πάτρα και στην Αθήνα και έκτοτε έχει ταξιδέψει τόσο στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Καστοριά, Σαντορίνη κ.α.) όσο και στο εξωτερικό (Μόναχο, Λιψία, Ν. Υόρκη, Δουβλίνο, Στοκχόλμη, Βιένη, Μιλάνο κ.α.). Στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου φιλοξενούνται 84 ασπρόμαυρες φωτογραφίες και οι επεξηγηματικές λεζάντες - κείμενα που τις συνοδεύουν συνδυάζουν το πολύπλευρο ταλέντο του ποιητή, συνδέουν φως, σκιά και λόγο και δημιουργούν μία τρίτη διάσταση στην εικόνα.
• Ώρες λειτουργίας: 09:00–16:00 (καθημερινά). Τηλ. 26530-71573.