Η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη τιμά και φέτος το παιδικό βιβλίο

on .

paidiko vivlio
• Τριάντα χρόνια συμμετοχής στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου συμπληρώνει φέτος η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων. Από το 1988, αμέσως μετά τη μεταστέγασή της στο κτήριο της οδού Μ. Μπότσαρη & Ελ. Βενιζέλου, κάθε χρόνο σχεδιάζει και διοργανώνει ποιοτικές εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με ποικίλες δράσεις και πρωταγωνιστές πάντα τα παιδιά, σε μια μεγάλη γιορτή για τα γενέθλια του μεγάλου Δανού παραμυθά Hans Christian Andersen.
Στα χρόνια αυτά έχει υποδεχθεί παιδιά στους χώρους της αλλά και έχει ταξιδέψει με το βιβλιοαυτοκίνητό της και σε σχολεία και χώρους εκτός βιβλιοθήκης και Ιωαννίνων μεταφέροντας το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου από άκρη σε άκρη της Ηπειρωτικής γης.
Εκθέσεις παιδικού βιβλίου, συναντήσεις των παιδιών με Γιαννιώτες συγγραφείς και ποιητές σε ελεύθερο πρόγραμμα, Εκθέσεις παιδικών εικαστικών έργων, αφήγηση παραμυθιού και παιχνίδια με τη φαντασία, κουκλοθέατρο και άλλα δρώμενα έχουν σαν στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και την ευχάριστη επαφή των παιδιών με το χώρο της Βιβλιοθήκης και του βιβλίου.
Το πρόγραμμα για το φετινό εορτασμό αρχίζει λίγο νωρίτερα, την ερχόμενη Πέμπτη, λόγω των διακοπών των σχολείων ενόψει του Πάσχα, με το Νηπιαγωγείο του Σταυρακίου. Συνεχίζει ανήμερα των γενεθλίων του  Andersen, τη Μεγάλη Δευτέρα, 2 Απριλίου, με την «Παραμυθούπολη» και ολοκληρώνεται την επομένη, με το «Παραμύθι της Πεταλούδας».