Διεθνείς μουσικοί συναντούν τον Πετρολούκα και τον Βασίλη Κώστα

on .

Pogoni 130822 11 copy 600x848

• Μία ξεχωριστή συναυλία που θα ενώσει επί σκηνής το ζωντανό θρύλο Πετρολούκα Χαλκιά και τον βραβευμένο διεθνή λαουτίστα, συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του προγράμματος EpirusEnsemble, Βασίλη Κώστα με δεκαοκτώ νέους μουσικούς, μέλη του εκπαιδευτικού προγράμματος, από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Κύπρο και την Ελλάδα θα παρουσιαστεί στη Μονή Βελλάς αύριο, Σάββατο, και ώρα 21.00.

Η παράδοση θα ταξιδέψει από τη Βοστόνη στο Πωγώνι σε μία διοργάνωση που προετοιμαζόταν δύο χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου. 

Η προετοιμασία των νεαρών μουσικών για αυτό το εγχείρημα έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2020 με εβδομαδιαίες διαδικτυακές τάξεις για να καταλήξει στην Ήπειρο, με ένα επταήμερο πρόγραμμα αυτό τον μήνα στη Βήσσανη που θα περιλαμβάνει καθημερινά μαθήματα και σεμινάρια με εξέχοντες μουσικές προσωπικότητες του τόπου μας, οι οποίες θα δουλεύουν με τους νεαρούς μαθητές πάνω στο τελικό ρεπερτόριο της συναυλίας, όπου θα παρουσιαστεί η συνολική δουλειά του προγράμματος μπροστά στο Ηπειρωτικό κοινό, για πρώτη φορά.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική δράση, πρωτοβουλία του Βασίλη Κώστα, που στοχεύει στην υποστήριξη του μέλλοντος της παραδοσιακής μας μουσικής μέσα από την νέα γενιά και τη διασύνδεσή της με σημαντικά διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Μια εκπαιδευτική δράση με κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο! Στη συναυλία συμμετέχουν οι Θανάσης Βόλλας – λαούτο και Πέτρος Παπαγεωργίου – κρουστά. 

Είσοδος ελεύθερη.