Αυγουστιάτικη πανσέληνος στα μνημεία της Ηπείρου

on .

PANSELHNOS ITS KALE2

  • Αύριο, Παρασκευή 105 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως της πανσελήνου. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ 55 θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Η φετινή διοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού θα πλαισιωθεί από τις σημερινές εκδηλώσεις (11 Αυγούστου), καθώς επίσης και στις 13, 19, 20 και 27 Αυγούστου. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει κυρίως συναυλίες, αλλά και θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, πολλές εκ των οποίων πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους. 

Στην Ήπειρο

Οι εκδηλώσεις για την Ήπειρο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου είναι οι ακόλουθες:

-Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης: Αύριο, Παρασκευή συναυλία του Ορφέα Περίδη. Ώρα έναρξης 9 μ.μ.. Συμμετέχουν: Θοδωρής Δαμουράκης: κιθάρες, Κώστας Αρσένης: μπάσο, Γιάννης Ριζόπουλος: κρουστά. Είσοδος ελεύθερη.

- Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ):  Την αυγουστιάτικη πανσέληνο υποδέχονται αύριο, Παρασκευή και ώρα 9 μ.μ., το Πνευματικό Κέντρου του  Δήμου Ιωαννιτών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, με τη μουσική παράσταση: «Το ταξίδι ενός Κεμάλ». Συμμετέχουν: Όλγα Μπαλωμένου, τραγούδι, Μαρία Τσιρώνη, τραγούδι, Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου, πιάνο, Κωνσταντίνος Λεοντάρης, βιολί. Είσοδος ελεύθερη.

- Αρχαιολογικός Χώρος Μεγ. Γαρδικίου Ζίτσας, στο λόφο «Καστρί» σήμερα, Πέμπτη (9.30 μ.μ.) συναυλία του Διονύση Τσακνή. Μαζί του εμφανίζεται και η Ιωάννα Καβρουλάκη. Τους δύο ερμηνευτές, πλαισιώνει μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών. Η είσοδος για το κοινό στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης Μ. Γαρδικίου, θα είναι ελεύθερη και ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός από 20:00 έως 24:00.

- Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης: Αύριο, Παρασκευή (ώρα 9 μ.μ.), χοροθεατρική παράσταση «Ο ματωμένος γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από το Σωματείο Φίλων του χορού και του Θεάτρου «Τερψιχόρη», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πρέβεζας. Είσοδος Ελεύθερη.

- Αρχαιολογικός Χώρος Ελέας: Σήμερα, Πέμπτη (9 μ.μ.) θεατρική παράσταση «Είλωτες» με την Ομάδα Τέχνης ΦΑΟΣ. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας από τις 19:00 έως και μισή ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Είσοδος ελεύθερη.

Αύριο, Παρασκευή (9 μ.μ.) μουσική εκδήλωση «Τραγουδώντας στο φως του Φεγγαριού» με το φωνητικό σύνολο «Αναίρεση» και το χωροδιακό σχήμα παραδοσιακής μουσικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Ηγουμενίτσας. Είσοδος ελεύθερη.

-Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας: Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 20:00 έως και τις 24:00. Θα πραγματοποιηθεί επίσης μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου. Ώρα έναρξης: 21:00. Είσοδος Ελεύθερη.          

- Αρχαιολογικός Χώρος Νεκρομαντείου: Θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00. Ελεύθερη είσοδος. 

- Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Η μόνιμη έκθεση του μουσείου θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00. Είσοδος ελεύθερη.

- Κάστρο Πάργας: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης. Ώρα: 20:00 έως 24:00. Είσοδος Ελεύθερη.