Η «Μήδεια» του Ευριπίδη στο θέατρο της ΕΗΜ

on .

JPEG

• Ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου, τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, σκηνοθετούν το φετινό καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. 

Μετά την επιτυχημένη sold out παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης, το έργο θ’ ανέβει και στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου (ώρα 9 μ.μ.).

Ακολουθώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών της αρχαίας τραγωδίας, όλα τα πρόσωπα του δράματος  θα παιχτούν από τρεις ηθοποιούς: την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη και τον Αναστάση Ροϊλό. 

Η Γιώτα Νέγκα και η Μυρτώ Αλικάκη αναλαμβάνουν τον ρόλο των κορυφαίων του Χορού που αποτελείται από τους: Πετρίνα Γιαννάκου, Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Γιώργος Ζυγούρης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Μπούτσικος, Γιώργος Νούσης, Δάφνη Σταθάτου. Το εμβληματικότερο ίσως έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας θα παρουσιαστεί σε καινούρια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, την κίνηση επιμελείται η Πατρίσια Απέργη και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος. 

Τιμές εισιτηρίων: 20 € & 17 € (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Προπώληση: VIVA.GR & Ταμείο Θεάτρου.