«Βγάλτε τις πανοπλίες» στην πλατεία Μελιγγών

on .

MELIGGOI BGALTE TIS PANOPLIES AFISA 1

• Η θεατρική παράσταση με τίτλο «Βγάλτε τις πανοπλίες» θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Κυριακή, 7 Αυγούστου και ώρα 9.15 μ.μ. στην πλατεία των Μελιγγών Δωδώνης από την θεατρική ομάδα Μελιγγών. Η παράσταση ανεβαίνει στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αδελφότητα Απανταχού Μελιγγιωτών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η υπόθεση

Το «Βγάλτε τις πανοπλίες» είναι μια κωμική εκδοχή πάνω στην ανατροπή του τρωικού μύθου. Οι νικητές του πολέμου μετά τη νίκη τους δεν αποχωρούν για τις πατρίδες τους αλλά απολαμβάνουν τα επινίκιά τους στην Τροία ασχημονώντας. Αυτό εξοργίζει τους θεούς που αποφασίζουν να αναθέσουν στον Όμηρο, ως μεσολαβητή, να τους πείσει να επιστρέψουν. Ο Όμηρος υπόσχεται να γράψει γι’ αυτούς ένα καινούργιο έπος, το έπος της επιστροφής, στο οποίο θα εξυμνεί την αρετή τους και θα παραβλέπει τελείως την αμετροέπειά τους. Έτσι θα τους εξασφαλίσει την υστεροφημία, που έχασαν με τα πολεμικά τους «κατορθώματα». Δυστυχώς η έπαρση των νικητών, ο κακός χαρακτήρας και τα αδιόρθωτα ήθη τους τους εμπλέκουν σε διαδοχικά επεισόδια κωμικής τρέλας και ασυνεννοησίας.

 Οι συντελεστές

Το έργο έγραψαν η Λένα Οφλίδη και ο Σίμος Οφλίδης. 

Παίζουν οι: Βραζέλη Ντίνα, Βώτης Θεόδωρος, Δεβελέγκα Χριστίνα, Θανάσης Βασίλης, Θανάση Βάσω, Κατσαριώτη Μαίρη, Κατσιούλης Χρήστος, Μαλλίδου Αντωνία, Μάντη Αθηνά, Μπακόλας Βασίλης, Μιχέλη Κατερίνα, Νικηφόρου Μαρία, Ντάφλος Πάνος, Παπανικολάου Βασίλης, Παππάς Περικλής, Στέφος Χρήστος, Σύμπα Βάσω, Τσίρκα Αγνή και ο μικρός Σιώζος Αχιλλέας. Διδασκαλία: Τσίρκα Αγνή. Τεχνική Υποστήριξη: Τυμπλαλέξης Σπύρος - Καξερής Νίκος. 

Σημειώνεται πως η Θεατρική Ομάδα Μελιγγών δραστηριοποιείται από το 2015 με ετήσια παράσταση, που παρουσιάζεται στους Μελιγγούς και μερικές φορές, και σε γειτονικά χωριά.