Συγκίνηση στην τελετή για τον ήρωα Ανθυπολοχαγό Ευάγγελο Κατσάνο

on .

KATSANOS ASSOS

• Έντονη συγκίνηση και υπερηφάνεια κυριάρχησαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ανθυπολοχαγού (ΠΒ) Κατσάνου Ευάγγελου που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στον Άσσο Πρεβέζης.

Στη σεμνή τελετή προσήλθε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών όχι μόνο από τον Άσσο αλλά και από πολλές άλλες περιοχές για να τιμήσουν τον Ασσιώτη Ανθυπολοχαγό που είχε πέσει ηρωικά στις 22 Ιουλίου του 1974 κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής πραγματοποίησαν ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος και ο γιος του τιμώμενου Ήρωα, Ευάγγελος Κατσάνος. 

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης επιμελήθηκε και εκφώνησε ο Αντιστράτηγος Π.Σ. (ε.α.) Βασίλειος Κώνστας αναφερόμενος τόσο στο βιογραφικό όσο και στην παρακαταθήκη που άφησε ο τιμώμενος Ήρωας με την θυσία του υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία κατάθεση ψυχής του Κύπριου συμπολεμιστή του Δημήτριου Στεφανίδη, ο οποίος επαναφέροντας στη μνήμη του τα τραγικά γεγονότα εκείνων των ημερών ξέσπασε σε λυγμούς μεταδίδοντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Στεφανίδης αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο και την αποτελεσματικότητα της Οργανωτικής Επιτροπής συνεχάρη και ευχαρίστησε τα μέλη της, Χρήστο Πετσούκη, Παιδίατρο, Βασ. Κώνστα, Αντιστράτηγο Π.Σ. και Κων/νο Κατσάνο, Πρόεδρο της Τ.Κ. Άσσου.

Στεφάνια, κατέθεσαν, μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Στέργιος Γιαννάκης, ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γούσης και ο Δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής.