Πέντε καταξιωμένοι καλλιτέχνες στο 12ο Συμπόσιο Γλυπτικής

on .

MOYSEIO PAPAGIANNH

• Με τη συμμετοχή πέντε καταξιωμένων γλυπτών ξεκινά το 12ο Συμπόσιο Γλυπτικής, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων.

Συμμετέχουν οι γλύπτες Θεόδωρος Παπαγιάννης, Σπύρος Λισγάρας, Ιορδάνης Ποιμενίδης, Fatos Shuli και Αλέξανδρος Παπαστρατηγάκης, ενώ το Συμπόσιο θα πλαισιωθεί από μια σειρά παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, στις οποίες η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

- Αύριο, Τρίτη, ώρα 20.30, διάλεξη του Χρήστου Μασσαλά, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Περιπλάνηση».

- Παρασκευή, 5 Αυγούστου, ώρα 20.00, παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Γάμος στις φλόγες» του Δημήτρη Βλαχοπάνου, με μουσική συνοδεία από το συγκρότημα του Γιώργου Πατσούρα.

- Σάββατο, 6 Αυγούστου, ώρα 20.30, προβολή φωτογραφικών «Τοπίων της Ηπείρου», από τον αρχιτέκτονα κ. Σωτήρη Λαμπαδαρίδη.

-Κυριακή, 7 Αυγούστου, ώρα 20.30, προβολή ωριαίου ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα με τίτλο «More life», καθώς και δύο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

- Τετάρτη, 10 Αυγούστου, ώρα 20.30, ρεσιτάλ της νεανικής συμφωνικής ορχήστρας, 90 ατόμων του ΜΑΝΧΑΙΜ, με κλασικό ρεπερτόριο, στην πλατεία του χωριού, αφού προηγηθεί ξενάγηση των μελών της ορχήστρας στο μουσείο.

- Πέμπτη, 11 Αυγούστου, ώρα 20.30, θεατρικός μονόλογος από την Σοφία Μπλέτσου με τίτλο «Η Λίτσα επιστρέφει στο χωριό» (διάρκεια 50’)

- Παρασκευή, 12 Αυγούστου, ώρα 20.30, διάλεξη του Μιχάλη Νικολού με ιατρικό θέμα και έπειτα βράβευση του για την συνολική προσφορά του. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα από τον Ηπειρώτη μουσικό Θανάση Σκαργιώτη.

- Σάββατο, 13 Αυγούστου, ώρα 21.00, συμμετοχή στο ετήσιο παραδοσιακό γλέντι της Αναγέννησης Ελληνικού και του Πολιτιστικού Συλλόγου, στην πλατεία του χωριού.

- Δευτέρα, 15 Αυγούστου, ώρα 20.30, θεατρική παράσταση με τίτλο «Γουτού Γουπατού» του Αλεξ. Παπαδιαμάντη από τη θεατρική ομάδα «εν δυνάμει», με τη Σοφία Μπλέτσου.

-Τετάρτη, 17 Αυγούστου, ώρα 20.30, εκτέλεση μουσικού προγράμματος με βιολί και κιθάρα, από τη μουσική σχολή του Κώστα Λεοντάρη. 

-Παρασκευή, 19 Αυγούστου, ώρα 20.30, θεατρική παράσταση με το έργο του Μιχάλη Σπέγγου «Ο Γάμος».