Έπεσε η «αυλαία» στο φετινό Θερινό Μαντείο

on .

THERINO MANTEIO 2

 Με επιτυχία διεξήχθη και φέτος από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων το «Θερινό Μαντείο», ένας σημαντικός θεσμός με πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στο αρχαίο δράμα. Οι σπουδάστριες/τές είχαν την ευκαιρία μέσω των εργαστηρίων να έρθουν σε επαφή με τη χρήση του αρχαίου λόγου ερευνώντας παράλληλα τη μουσικότητα και την κίνηση που ενέχει η ποιητικότητα των αρχαίων χορικών. Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε υπαίθριους χώρους της πόλης των Ιωαννίνων, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο στην επιφάνεια την πρωταρχική φύση του αρχαίου δράματος, την άμεση σύνδεση της τραγωδίας με την πόλη.

Τον βασικό κορμό των εργαστηρίων του Θερινού Μαντείου 2022  που είχε τίτλο «Χορικό: Η πόλις μου» στελέχωσαν η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος, ο ηθοποιός / περφόρμερ Δημήτρης Βάρκας, ο σκηνοθέτης Χάρης Πεχλιβανίδης, η χορογράφος / χορεύτρια Κική Μπάκα και η μουσικός / μέλος του πολυφωνικού συνόλου Πλειάδες Γεωργία Τέντα. Παράλληλα, λειτούργησαν ένα παιδικό τμήμα «Αντιγόνη για τα παιδιά» με εισηγήτρια την Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου και δύο τμήματα για του πολίτες των Ιωαννίνων που θέλησαν να ζήσουν την εμπειρία του πολυφωνικού τραγουδιού και την ομαδικής κίνησης «Αντιγόνη για την πόλη». 

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Θεάτρου ευχαριστεί για τη συμβολή και την ευγενική προσφορά τους στο όλο εγχείρημα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και την Επιτροπή Φοιτητικών Κατοικιών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στέφανο Μουστακλή για τις μετακινήσεις των σπουδαστών, τη διεύθυνση του ξενοδοχείου «Alexios» για τη φιλοξενία των καθηγητών, την ζυθοποιία «stala» και την πιτσαρία «Κάστρο» για την ευγενική προσφορά.