Εκδηλώσεις μνήμης για τους 152 εκτελεσθέντες στη Μουσιωτίτσα

on .

MOYSIOTITSA MNHMEIO

• Εκδηλώσεις μνήμης για τους 152 εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής διοργανώνουν στη Μουσιωτίτσα το διήμερο Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου,ο Δήμος Δωδώνης, η Κοινότητα και οι τοπικοί φορείς της Μουσιωτίτσας. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Κυριακή, περιλαμβάνει τρισάγιο στο Σπιθάρι, τόπο εκτέλεσης των θυμάτων (7 μ.μ.) και αμέσως μετά (7.30 μ.μ.), αγώνα δρόμου θυσίας από το Σπιθάρι προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κάτω Μουσιωτίτσας.

Το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Νέας Μουσιωτίτσας (10:30 π.μ.). Αμέσως μετά, με πομπή, οι συμμετέχοντες θα φτάσουν στο Μνημείο Πεσόντων, όπου στις 11 π.μ. θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και θα ακουστεί προσκλητήριο νεκρών. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του Δημάρχου Δωδώνης, Χρήστου Ντακαλέτση και η τελετή θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. 

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν οι κάτωθι φορείς: Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Μαρτυρικής Μουσιωτίτσας, Σύλλογος Νέων Μουσιωτίτσας, Αθλητικός Όμιλος «Κένταυρος» και Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσιωτίτσας «Φλόγα».