Η «Ήπειρος των 4 εποχών» παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες

on .

 vrykseles

Την 1η Ειδική Προωθητική Εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου των 4 εποχών και των τοπικών προϊόντων στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε η Περιφέρεια στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου». Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου, ήταν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Προώθησης Τοπικών Προϊόντων, Γιώτα Ναυρόζογλου και η Δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Έλληνας Πρόξενος στις Βρυξέλλες κ. Βασίλης Ζαρμπάλης, ο Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος κ. Αναστάσιος Παπαθωμάς και η Υποδιευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Benelux (Κάτω Χώρες) κ. Αντζελα Τζίφα.

«Η Ήπειρος είναι ένας υπέροχος προορισμός με κρυμμένα μυστικά, απρόσμενα όμορφος και εντυπωσιακός κάθε εποχή του χρόνου» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Ζαρμπάλης, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Περιφέρεια Ηπείρου, για τις στοχευμένες ενέργειες που υλοποιεί, με στόχο την προώθηση του προορισμού στη δυναμική αγορά του Βελγίου.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ναυρόζογλου, απευθυνόμενη στους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες, τους «σύστησε» τις πολλές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρει η Ήπειρος για τους επισκέπτες της, καλώντας τους Βέλγους να την εντάξουν στους επόμενους τουριστικούς προορισμούς τους, ενώ μετέφερε και το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Αλέξ. Καχριμάνη, ο οποίος υπογράμμισε τις πολύ στενές τις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Ηπείρου και του Βελγίου, μιας χώρα στην οποία ζουν κι εργάζονται αρκετοί Ηπειρώτες.

«Κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει στην Ήπειρο μια ανεπανάληπτη εμπειρία διακοπών, να επισκεφθεί σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, να περπατήσει στα πανέμορφα βουνά, να απολαύσει αξιοθαύμαστα τοπία, να κολυμπήσει σε υπέροχες παραλίες και φυσικά να δοκιμάσει την αυθεντική κουζίνα του τόπου», τόνισε η Δ/ντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Μαρκούλα, κάνοντας ειδική αναφορά στην αυθεντική Ηπειρώτικη φιλοξενία.

Η κ. Τζίφα από την πλευρά της, μετέφερε την προσωπική της εμπειρία από την επίσκεψή της στην Ήπειρο, έναν εξαιρετικό προορισμό για διακοπές που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις, ιδανική για οικογένειες. Την παρουσίαση της «Ηπείρου των 4 εποχών» ενός προορισμού που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα, έκανε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. Σπύρος Σουρέλης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά, στις ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής, την άνετη και ασφαλή πρόσβαση μέσω των δυο σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας που προσφέρονται στους επισκέπτες.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εστιατορίου «Tapas Soif by Canette» του Ηπειρώτη Θωμά Τσάνη, πραγματοποιήθηκαν 30 B2B συναντήσεις μεταξύ επαγγελματιών του τουρισμού από την Ήπειρο και τουριστικών πρακτόρων από το Βέλγιο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Ηπειρώτικες γεύσεις βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές και ποιοτικά τοπικά προϊόντα, τα οποία απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι μαζί με γνωστά κρασιά της Ηπείρου. Το menu επιμελήθηκε ο γνωστός Ηπειρώτης chef Κύρκος Ζήσης, ο οποίος δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες κι γνώρισε στους Βέλγους την Μεσογειακή κουζίνα.