Προς αναβάθμιση τα πωλητήρια Δωδώνης – Βυζαντινού Μουσείου

on .

BYZANTINO MOYSEIO KASTRO

• Mε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης θα λειτουργήσουν φέτος τα πωλητήρια του υπουργείου Πολιτισμού στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, τα οποία πρόκειται να αναβαθμιστούν. Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΠΟ, συνολικά από το Ταμείο θα χρηματοδοτηθούν έργα ύψους 29 εκατ. ευρώ κάνοντας λόγο για τη νέα εποχή του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Οργανισμού προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων της χώρας.

Τα εννέα έργα που εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης αφορούν στη δημιουργία νέων και στην αναβάθμιση υφιστάμενων πωλητηρίων, καθώς και στην ανάπτυξη ηλεκτρονικού συστήματος για τη λειτουργία τους, τη δημιουργία και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, την προμήθεια νέων ειδών και τη δημιουργία νέων χώρων εργαστηρίων παραγωγής πιστών αντιγράφων και αποθηκών, καθώς και Μουσείου αντιγράφων και εκμαγείων.

Η Υπουργός Πολιτισμού Σε δήλωσή της η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως «για πάρα πολύ χρόνο, η δυναμική του πρώην Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων παρέμεινε ανενεργή και αναξιοποίητη, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων μας να μην βιώνουν στο επιθυμητό επίπεδο την εμπειρία της επίσκεψης, αλλά και να υπάρχει σημαντική απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, εξαιτίας της αδυναμίας να κινηθούν οι απαιτούμενοι μηχανισμοί, ώστε να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία και η εμπειρία του Οργανισμού. Η νέα εποχή του ΟΔΑΠ αποκτά σταθερές βάσεις και μία πολύ σημαντική ενίσχυση από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».