Εμβολιασμένοι ή με τεστ ιερείς, ψάλτες, επίτροποι

on .

AGIA MARINA

• Δυσκολεύει από την ερχόμενη Δευτέρα η ζωή των ανεμβολίαστων πολιτών όπου σε αρκετούς χώρους δεν θα επιτρέπεται η πρόσβασή τους παρά μόνο εάν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν 10 ευρώ το τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Αυτό το πλαίσιο θα αφορά πλέον και τους κληρικούς αλλά και το βοηθητικό προσωπικό στους Ιερούς Ναούς. Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο σημείωμα που εκδόθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, υπάρχει στη σχετική ιστοσελίδα και απευθύνεται στους κληρικούς επισημαίνονται όλα εκείνα που πρέπει να τηρήσουν. Το σημείωμα έρχεται σε εφαρμογή των διατάξεων Κοινής Υπουργικής Απόφασης 03-09-2021.

Προσκόμιση μέχρι τη Δευτέρα - Tεστ οι ανεμβολίαστοι

Όπως επισημαίνεται, όσοι από τους κληρικούς έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid 19 ή έχουν νοσήσει, οφείλουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα να προσκομίσουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό είτε δια ζώσης στη Μητρόπολη είτε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Aπεναντίας, οι ιερείς που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, θα πρέπει να υποβάλονται δυο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο με δικά τους έξοδα και τα αποτελέσματα να τα καταθέτουν στα γραφεία της Μητρόπολης ή να στείλουν email κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Αντίστοιχα το προσωπικό - Tι ισχύει για μάσκα

Σχετικά με το βοηθητικό προσωπικό των ιερών ναών, όπως ιεροψάλτες, νεωκόρους, εκκλησιαστικούς συμβούλους θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης στον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση και αυτοί θα υποβάλονται σε τεστ με δικά τους έξοδα και τα αποτελέσματα θα τα καταθέτουν κάθε Τρίτη και Παρασκευή στον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού τους Συμβουλίου. Τέλος, όσον αφορά τη χρήση μάσκας εντός των Ιερών Ναών είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας (μίας υφασμάτινης και μία μη ιατρικής) ή μονής μάσκας τύπου Ν95 και όσο για την χωρητικότητα η αναλογία στους Ναούς είναι ένα άτομο ανά 15 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.