«Οθέλλος» για δύο βραδιές στο υπ. Θέατρο της Ε.Η.Μ.

on .

OTHELLO10promo

• Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το ερωτικό δράμα του William Shakespeare, «Οθέλλος», θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή, 2 και 3 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 9.15 μ.μ.) στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ..
Στον «Οθέλλο» ο Σαίξπηρ μιλάει για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό.
Ο έρωτας του έμπειρου και γενναίου Μαυριτανού στρατηγού με τη νεαρή και ευγενικής καταγωγής Βενετσιάνα καταρρίπτει τα στερεότυπα της εποχής, αλλά, αντί να γεφυρώσει τις διαφορές, κλονίζει τις βεβαιότητες και διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες.

Οι συντελεστές
Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης. Διασκευή: Μανώλης Δούνιας. Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας. Πρωτότυπη Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός. Σύλληψη σκηνικού χώρου: Αιμίλιος Χειλάκης. Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Κατερίνα Χάρου. Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος. Βοηθός Σκηνοθετών: Νίκος Τσιμάρας.
Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης και Μυρτώ Αλικάκη. Παίζουν οι Κώστας Κορωναίος, Αλέξανδρος Βάρθης, Μάιρα Γραβάνη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Κρις Ραντάνοφ, Μανώλης Δούνιας, Ελευθερία Κοντογεώργη και Νίκος Τσιμάρας.
• Προπώληση viva.gr και ταμείο Θεάτρου. Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ και 15 ευρώ (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕ κλπ.).