«Ματζουράνα στο κατώφλι…» από τη Δωδωναία Σκηνή

on .

dodonaia skini

• Την κοινωνική κωμωδία του Γιώργου Αρμένη «Ματζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια» θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης, «Δωδωναία Σκηνή» το ερχόμενο Σάββατο, 18 Νοεμβρίου και ώρα 20:15 στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.

Πρόκειται για μία «λαϊκή επιθεώρηση», όπως τη χαρακτηρίζει ο συγγραφέας της, Γιώργος Αρμένης που παρακολουθεί τη ζωή τριών φίλων, που ξεκίνησαν από ένα χωριό των Ιωαννίνων και διάλεξαν διαφορετικούς δρόμους, χαράζοντας ο καθένας τη δική του ξεχωριστή πορεία. 

Ο πρώτος φεύγει μετανάστης στην Αμερική, ο δεύτερος αφήνει γυναίκα και παιδιά για να γίνει αντάρτης, ενώ ο τρίτος και πιο καταφερτζής, αναρριχάται σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Το έργο είναι μια χιουμοριστική και ταυτόχρονα γλυκόπικρη αναπαράσταση της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας με αναφορές στις κοινωνικές και πολιτικές της προεκτάσεις. 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Κατσάνος ο οποίος έχει και την οργανωτική της διεύθυνση της ομάδας. Μουσική: Χρήστος Λεοντής. Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Σολούπη. Αφίσα/γραφιστικά: Μιχάλης Διαμάντης. Παίζουν οι:  Τζένη Βαγενά, Σπύρος Βάρφης, Βασίλης Βώττης, Σάββας Δεμιρτζόγλου, Μάνθα Δόση, Βασιλική Ζδράβου, Κώστας Ζιάκκας, Ελένη Κόλλια, Όλγα Κωστούλα, Ηλίας Λαδόπουλος, Μαρία Νταλαούτη, Ελένη Ντάσιου, Κώστας Παππάς, Ελένη Σολούπη και Αλεξάνδρα Τάτση.

• Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο ξενοδοχείο «Ερμής» (Σίνα 2).