Το «Δίλημμα του Αυτοκράτορα» από το ΔΗΠΕΘΕ για τα σχολεία
• Την παιδική παράσταση το «Δίλημμα του Αυτοκράτορα» παρουσιάζει μέσα στη χειμερινή περίοδο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για σχολεία. Την πρώτη παράσταση του έργου παρακολούθησαν χθες παιδιά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να την παρακολουθήσουν μαθητές και μαθήτριες από τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας και από σχολεία της Λευκάδας.
Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου ώρα 18:30, όπως έκαναν γνστό σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ στο αρχοντικό Πυρσινέλλα η Πρόεδρος του Θεάτρου Χριστίνα Κωτσαντή και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Χάρης Πεχλιβανίδης.
«Είναι πάντα χαρά για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων να υποδέχεται τα παιδιά», σημείωσε η κ. Κωτσαντή. «Τα παιδιά είναι οι πιο έξυπνοι θεατές και μας βοηθούν να ανεβάζουμε τον πήχη», τόνισε ο κ. Πεχλιβανίδης, ενώ ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ράπτης υπογράμμισε τη σημασία της διάδρασης και της συμμετοχής των παιδιών στην διαδικασία της παράστασης. Στο έργο παίζουν οι ηθοποιοί Τριανταφυλλιά Πάντου, Μαρία Παπαγιαννάκη, Κώστας Χατζηγεωργίου αλλά και η σκηνογράφος Γιώτα Ορφανίδου.