Στο Μέτσοβο λειτούργησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων

on .

mhtropolitis

• Στον καθεδρικό ναό της αγίας Παρασκευής Μετσόβου λειτούργησε την Κυριακή ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, o οποίος προχώρησε και στη χειροτονία του Διακόνου του Ναού π. Δημητρίου Περιστέρη. 

Στην ομιλία του ο κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στο μεγαλείο και το ύψος της ιερωσύνης και έδωσε κατάλληλες οδηγίες ποιμαντικού χαρακτήρα στον νεοχειροτονούμενο. Στη συνέχει τέλεσε το μνημόσυνο για τους πεσόντες του ιππικού του έπους του ΄40.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, με αφορμή την παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου, έκανε εύστοχες και ουσιαστικές κοινωνιολογικού χαρακτήρα παρατηρήσεις και άσκησε δριμύτατη κριτική στον αμοραλισμό της εποχής μας που ανέχεται την πείνα, τους πολέμους και γενικότερα τον εξευτελισμό του ανθρωπίνου προσώπου.

metsobo 1

Στη θεία λειτουργία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Μετσόβου Κων/νος Τζαφέας, ο Αρχηγός του ΓΕΣ και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, απόστρατοι αξιωματικοί, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Τις μεσημβρινές ώρες στο μνημείο των πεσόντων του ιππικού στο ύψωμα της Αγίας Τριάδος τελέστηκε τρισάγιο και κατατέθηκαν στέφανοι. Την όλη εκδήλωση συντόνισαν οι ιερείς του ναού της αγίας Παρασκευής Μετσόβου, αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Καχριμάνης και Σπυρίδων Τόδης.