Κέντρο Εικονικής Πραγματικότητας απέκτησε η Περιφέρεια Ηπείρου

on .

KENTRO EIKONIKHS PRAGMATIKOTHTAS

• Ημερίδα για το Πρότυπο Κέντρο Εμβαθυμένης Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας της Περιφέρειας Ηπείρου έλαβε χώρα πρόσφατα με συμμετοχή περισσότερων από 300 φοιτητών, καθηγητών, εξωτερικών συνεργατών, εκπροσώπους του Δήμου, της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 

Στην ημερίδα αρχικά παρουσιάστηκαν σύγχρονες έρευνες και εφαρμογές που υλοποιήθηκαν από τα μέλη του ΚΕΕΠΗ όπως και δράσεις με τεχνολογικά επιτεύγματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων από την αρχή δημιουργίας του Κέντρου, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσα από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και τον σύγχρονο εξοπλισμό του Κέντρου το οποίο και επισκέφθηκαν να δοκιμάσουν και να εμβυθιστούν σε εφαρμογές Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας.

Στο τέλος της Ημερίδας ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου Ευριπίδης Γλαβάς και ο αναπληρωτής επιστημονικά υπεύθυνος Αλέξανδρος Τζάλλας παρουσίασαν στους επισκέπτες τις δυσκολίες και τις προσπάθειες που έγιναν για να υλοποιηθεί το Κέντρο και αναφέρθηκαν οι συνεργασίες και δράσεις που έγιναν στην διάρκεια λειτουργίας του.

«Στο Epirus XRCenter, δημιουργήσαμε έναν χώρο όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και η φαντασία γίνεται τρισδιάστατη. Σας προσκαλούμε να ζήσετε μια συναρπαστική εμπειρία μέσα από τον κόσμο της Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας με ρομποτικούς βραχίονες, εξελιγμένες συσκευές ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, απτική ανάδραση, 3D scanner και 3D printer. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία στο να δοκιμάσετε τις τελευταίες επιτεύξεις στον χώρο της τεχνολογίας και να εμπλακείτε σε πρωτοποριακά εγχειρήματα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για να επισκεφθεί κανείς το Κέντρο Εμβαθυμένης Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας θα πρέπει να μπει στο xrcenter.gr και να συμπληρώσει την φόρμα επικοινωνίας.