Παρουσιάστηκαν οι εκδόσεις του Μουσείο «Θεόδ. Παπαγιάννης»

on .

MOYSEIO PAPAGIANNH EKDOSEIS

• Η προγραμματισμένη εκδήλωση του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρου Παπαγιάννη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην Αθήνα.

Την εκδήλωση, η οποία είχε θέμα την παρουσίαση των στόχων  και της εκδοτικής δραστηριότητας του Μουσείου, χαιρέτησε ο Πρόεδρος της  Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Μάκης Κιάμος και προλόγισε ο Ηπειρώτης Ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.   Για τους στόχους του Μουσείου, μίλησε ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης.

  Για τα βιβλία ακολούθως μίλησαν κατά σειράν ο Ακαδημαϊκός Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ο ομότιμος καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και ο λογοτέχνης, μέλος του ΔΣ του Ομίλου, Βασίλης Γκουρογιάννης. Τελευταίοι ομιλητές ήταν οι Χρήστος Β. Μασσαλάς συγγραφέας των έξι βιβλίων και ο Θεόδωρος Παπαγιάννης που συνέγραψε με τον κ. Μασσαλά το βιβλίο με τίτλο «Στάσεις στο Χρόνο» και έκανε τα σκίτσα σε όλα τα βιβλία.

  Την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν πολλά μέλη αλλά και φίλοι του Ομίλου Φίλων του Μουσείου, αλλά και πολλοί απόδημοι ηπειρώτες, παρουσίασε και συντόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων του Μουσείου Βασίλης Παπαϊωάννου.