Στις 18 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Παραμυθίας

on .

MHTROPOLITHS PARAMYTHIAS SERAPION

• Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτου Παραμυθίας Σεραπίωνος και καθορίστηκε για το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στην έδρα της Μητρόπολης, την Παραμυθιά. Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί και θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Ήδη ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές. 

Αυτό ανακοινώθηκε χθες από τον Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Παραμυθίας Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα σε Γενική Ιερατική Σύναξη.

Ο Τοποτηρητής εκφράστηκε με θετικά λόγια για το νέο Μητροπολίτη και τις ικανότητές του και τόνισε ότι πρέπει να αναζωπυρωθεί η πίστη του λαού. 

Τα διαδικαστικά της ενθρόνισης και το ρόλο τους εξήγησε προς τους ιερείς ο ορισθείς από τον Τοποτηρητή Τελετάρχης.  Μετά την ολοκλήρωση της τελετής της ενθρόνισης, που περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη εθιμοτυπική διαδικασία, θα παρατεθεί γεύμα στους επισήμους και τους ιερείς από τη Μητρόπολη.

Να σημειωθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας έχει όλες τις προϋποθέσεις να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υψηλές ευθύνες του επισκοπικού αξιώματος. 

Θα κληθεί να διαχειριστεί μια σειρά από ζητήματα, που έχουν να κάνουν, όπως επισημαίνουν οι πιστοί, με την έλλειψη στελεχιακού δυναμικού και μάλιστα ικανού, με τη δημιουργία κοινωνικών δομών, με τη διοικητική στελέχωση  της Μητρόπολης, αλλά και την επάνδρωση  μεγάλων ενοριών, από κατάλληλα πρόσωπα, με τη διαχείριση των Μονών, με την οργάνωση κατασκηνώσεων και γενικά με τη στήριξη των νέων, με την διάσωση και αξιοποίηση  εγκαταλελειμμένων κτιρίων, που είναι έτοιμα να καταπέσουν, με το άνοιγμα προς το λαό,  με την αντιμετώπιση φαινομένων παρακμής (είτε οίησης, αλαζονείας και διάθεσης κολακείας  εκ μέρους κληρικών, είτε ανεπάρκειάς τους, είτε άλλων συμπεριφορών, όπου και όταν εντοπίζονται τέτοιες καταστάσεις), καθώς και με άλλα καυτά προβλήματα.

π. ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ