Ημερίδα του ΚΕΕΠΗ στην Πανεπιστημιούπολη Άρτας

on .

• Ημερίδα, στην οποία θα παρουσιαστούν οι δράσεις και ο σύγχρονος χώρος που δημιουργήθηκε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα θα πραγματοποιήσει το Πρότυπο Κέντρο Εμβαθυμένης Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Περιφέρειας Ηπείρου (ΚΕΕΠΗ) την ερχόμενη Τρίτη, 31 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης του Παραρτήματος Άρτας (Πανεπιστημιούπολη - Κωστακιοί, 1ος όροφος). 

Πρόκειται για ερευνητικό έργο της δράσης «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας» και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του ΚΕΕΠΗ είναι η προώθηση της έρευνας, της εκμάθησης και διδασκαλίας, καθώς και η δημοκρατικοποίηση και αξιοποίηση των τεχνολογιών σε διεπιστημονικά και πολιτισμικά πεδία. 

Στον ευέλικτο πολυχρηστικό αυτό χώρο, δημιουργήθηκε μια ολοκληρωμένη εργαστηριακή εγκατάσταση, η οποία συνοδεύεται από ένα σύνολο υπηρεσιών υποστήριξης και τεχνογνωσίας. Εδώ, η έρευνα εναρμονίζεται με την πράξη, η εκμάθηση γίνεται δημιουργική διαδικασία και οι τεχνολογίες εξυπηρετούν τον πολιτισμό και την κοινωνία.

*Υπάρχει και δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/live/yCSXwLIOAWI?si=R6S710QkCZ5UWd-F