Εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές στις κατασκηνώσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας

on .

KATASKHNOSEIS ALBANIA

• Ένας σημαντικός αριθμός παιδιών (αγοριών και κοριτσιών), αλλά και φοιτητών,  φιλοξενήθηκε στις κατασκηνώσεις σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας, που οργανώνει, σε εκκλησίες, σε μοναστήρια, αλλά και σε άλλους χώρους, η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας.

Έζησαν, τα παιδιά, για λίγες ημέρες μέσα σ' ένα χαρούμενο περιβάλλον, σε μια καθαρή ατμόσφαιρα, απαλλαγμένη από τα αποπνικτικά καυσαέρια της αμαρτίας. Έζησαν στην ομαδική ζωή μιας νεανικής κοινωνίας, όπου κυριάρχησε η αγνή και άδολη αγάπη. Βίωσαν αξέχαστες στιγμές, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να βρουν τον τρόπο και το χρόνο να επικοινωνήσουν με τον εαυτό τους και με το Θεό.

Αξίζει ειδικής αναφοράς η κατασκήνωση φοιτητών στο Μοναστήρι του αγίου Θεοδώρου της Δέρμης, όπου, μεταξύ άλλων έγινε αγρυπνία και λιτανεία κατά την εορτή του πατρο Κοσμά, ενώ μίλησε ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Τιράνων Άντι Ρεμπέτσι με θέμα "Εκκλησία και Πολιτισμός".   

Οι κατασκηνώσεις ήταν μια ευκαιρία, έστω και σύντομη, για ανανέωση της ψυχής, για ανασυγκρότηση των δυνάμεων, για...ξεστράτισμα από τα καθημερινά, τα συνηθισμένα, για αποφυγή όλων αυτών των καταστάσεων, που κουράζουν και ταλαιπωρούν τα παιδικά νεύρα. Οι κατασκηνώσεις είναι ένα ζωτικός τομέας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, που προσφέρει στην καθοδήγηση και στην προκοπή των παιδιών. Γι' αυτό οργανώνονται με μεγάλη επιμέλεια και διατίθενται χρήματα για την καλύτερη λειτουργία τους.