Τα τοπικά προϊόντα σε … κοινή θέα!

on .

EKTHESH TOPIKA PROIONTA 2023jpg

 Με στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός πραγματοποιείται για 3η φορά η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων “Go Local”, στην Πλατεία Μαβίλη, με διοργανωτή το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. 

Η Έκθεση εγκαινιάστηκε προχθές το απόγευμα και θα λειτουργήσει μέχρι και αύριο το απόγευμα. 

Στα 30 περίπτερά της συμμετέχουν επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και μεταποίηση, αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις κ.α. Μέλι, βότανα, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, κρασί, λικέρ, μπύρες, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυροκομικά, καλλυντικά και πολλά άλλα τοπικά προϊόντα είναι στη διάθεση των επισκεπτών της έκθεσης. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Μάκης Χρυσοστόμου, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, τόνισε ότι απώτερος στόχος της διεξαγωγής της Έκθεσης, είναι να καθιερωθεί ως ένας σημαντικός θεσμός εξωστρέφειας. Ανέφερε ότι το Επιμελητήριο θα στηρίζει τους ανθρώπους της παραγωγής, για να επιβιώσουν, αλλά και να εξάγουν τα προϊόντα τους στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. 

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Δ. Παπαγεωργίου, ο οποίος υποστήριξε ότι η Έκθεση έγινε «θεσμός» προσθέτοντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια παραδοσιακή τοπική αγορά που θα λειτουργεί μέσα στην πόλη Ιωαννίνων, ενώ ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Δημητρίου, είπε ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει τα τοπικά προϊόντα να διασυνδεθούν με τον Τουρισμό. 

Εκτός από την έκθεση τοπικών προϊόντων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαγειρικές προτάσεις - food tasting, δημιουργική απασχόληση παιδιών, ενημερωτική και εκπαιδευτική εκδήλωση (workshop) για την τρούφα, παραγωγή ποτών με τοπικά προϊόντα - cocktail tasting και παραδοσιακούς χορούς.

 Το σημερινό και αυριανό πρόγραμμα (ώρες Λειτουργίας: 11:00-15:00 & 18:00-22:00) έχει ως εξής:

Σήμερα: 

12:00 - 13:00 Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών. Χειροποίητες κατασκευές με τοπικά προϊόντα από την Τζένη Ράπτη

18:00 Ενημερωτική και εκπαιδευτική εκδήλωση (workshop)

Τρούφα: Το νέο τοπικό προϊόν της Ελλάδας και της Ηπείρου από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο «Τρουφόκυκλος» (Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση)

20:00 Aλχημείες με Ηπειρώτικα Αποστάγματα. Παραγωγή ποτών με τοπικά προϊόντα - Cocktail Tasting από τον Mixologist Τάσο Μάντο

Αύριο Κυριακή:

12:00 - 13:00 Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών. Χειροποίητες κατασκευές με τοπικά προϊόντα από την Τζένη Ράπτη

18:00 Παραδοσιακές γευστικές απολαύσεις από τις γυναίκες του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μπάφρας «Η Αγία Παρασκευή». 

20:00  Μήνυμα  Προέδρου - Απονομή επαίνων συμμετοχής στους Εκθέτες.

20:30 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Μπάφρας «Η Αγία Παρασκευή».