Θερινό Σχολείο στον Βαπτιστή για τις παραδοσιακές «Κύκλες»

on .

KYKLES BAPTISTHS

• Ειδικό κύκλο δράσεων με την μορφή Θερινού Σχολείου για το έθιμο Κύκλες διοργανώνει η Φιλοπρόοδος Αδελφότητα Βαπτιστή “Ο Άγιος Ιωάννης” στο χωριό. Οι δράσεις θα γίνουν από αύριο, Σάββατο ως και την Τρίτη, 29 Αυγούστου, ενώ σήμερα, Παρασκευή, το βράδυ, θα λάβει χώρα θεατρική παράσταση.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις περιλαμβάνουν τετραήμερο σεμιναριακό μέρος, συμμετοχή στο έθιμο “Κύκλες” και συμμετοχή σε δύο παραδοσιακά πανηγύρια (28, 29 Αυγούστου). Οι “Κύκλες” ή Καγκελάρι, είναι τελετουργικός χορός όπου συμμετέχει όλη η κοινότητα. Γίνεται, κατά κανόνα, με αντιφωνικό τραγούδι χωρίς τη συνοδεία οργάνων. Απαντάται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Ιωαννίνων, στα ορεινά του νομού Άρτας, και στον νομό Πρέβεζας, περιοχή Σουλίου. Στόχοι του Θερινού Σχολείου είναι, αξιοποιώντας διαδικασίες τυπικής και άτυπης μάθησης, να λειτουργήσει “διαμεσολαβητικά” ανάμεσα στις παλαιότερες και τις νεότερες γενιές του Βαπτιστή. Παράλληλα, θα επιχειρήσει “άνοιγμα” προς νέους επιστήμονες εκτός κοινότητας. 

• Δηλώσεις συμμετοχής με αποστολή μηνύματος και βιογραφικών στοιχείων στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., κινητό: Χάρης Σαρρής: 6974983998. Η επιλογή θα γίνει με προτεραιότητα σε φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών και ερευνητές.