Εξοπλισμός για να απομακρύνονται οι ακαθαρσίες ζώων στα Γιάννενα

on .

OIKOLOGIKA KITIA NO KAKA

• Συνολικά 13 οικολογικά κυτία με φτυαράκια έχουν ήδη τοποθετηθεί από τον Δήμο σε διάφορα σημεία της πόλης για τους ιδιοκτήτες ζώων, προκειμένου ο καθένας να απομακρύνει εύκολα και γρήγορα τις ακαθαρσίες τους.

Αυτό τονίστηκε χθες στο πλαίσιο της δράσης φιλοζωίας που οργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών στην οποία παρουσίασε και την νέα οικολογική παρέμβαση για την υγιεινή του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων.

Πρόκειται για την ελληνική πατέντα «NO KAKA» ένα πολύ απλό και εύχρηστο σύστημα μιας χρήσης από χαρτί με το οποίο ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου μπορεί να απομακρύνει τις ακαθαρσίες. Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, δεν θα δημιουργούνται εστίες ρύπανσης σε πεζοδρόμια, δρόμους και πάρκα.

«Πρόκειται για μία δράση που υλοποιεί ο Δήμος και στηρίζεται σε ελληνική πατέντα. Εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ο κάθε ιδιοκτήτης ζώου μπορεί να πάρει τα χάρτινα υλικά και να απομακρύνει τις ακαθαρσίες. Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στα ίδια σημεία τροφές και νερό ώστε να υπάρχει φροντίδα και για τα αδέσποτα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αριστείδης Παππάς.

Η κ. Μαρία Αρκούδη έκανε την παρουσίαση της πατέντας που έχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας «ΝΟ ΚΑΚΑ». Πρόκειται για ένα χάρτινο φαρασάκι με σκουπάκι μιας χρήσης από ανακυκλωμένο χαρτί για να απομακρύνονται ανέπαφα οι ακαθαρσίες ενός ζώου.

«Η δράση του Δήμου έχει ουσιαστικό χαρακτήρα αλλά και συμβολικό. Μπορούμε όλοι να φροντίζουμε για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών των ζώων μας δείχνοντας ότι ζούμε σε μία πολιτισμένη κοινωνία και ότι σεβόμαστε το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Τσόλης.