Εκδηλώσεις μνήμης την Κυριακή για τους πεσόντες σε Γράμμο-Βίτσι

on .

BOYRMPIANH GRAMMOS MNHMEIO

• Με κάθε επισημότητα θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο Γράμμο οι εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του Ελληνικού Στρατού, της Ε.Β. Χωροφυλακής και της Ε.Β. Αεροπορίας. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Κυριακή, 27 Αυγούστου από το παράρτημα Ιωαννίνων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούρμπιανης. 

Θα ακολουθήσει προσκλητήριο πεσόντων, ενός λεπτού σιγή και θα γίνει χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΑΑΣ Συνταγματάρχη ε.α. Δημήτριο Καλησπεράτη. 

Στη συνέχεια θα γίνουν χαιρετισμοί των επίσημων προσκεκλημένων και εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων αλλά και η επετειακή ομιλία από τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΑΣ Αντ/γο ε.α. Μιχαήλ Γουμαλάτσο, όπως και η κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου με τη λήξη της τελετής στη Βούρμπιανη να είναι προγραμματισμένη για τις 11.30 μ.μ..

Στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Πυρσόγιαννης θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει η κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου (11.45 π.μ. -11.55 π.μ. ), ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο Στρατιωτικό Μαυσωλείο στην Κόνιτσα (12.40 μ.μ.-12.55 μ.μ.).