Στον Κων. Γάτσιο το βραβείο Διδασκαλίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

on .

GATSIOS BRABEYSH 14 2 23

• «Η μετάδοση της επιστημονικής γνώσης συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε δάσκαλο». Αυτό τόνισε σε δήλωσή του ο καθηγητής και πρ. Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο οποίος τιμήθηκε από το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα με το Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης στη Διδασκαλία για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία εξαιρετικής διδασκαλίας αποδίδονται ετησίως στη βάση των αξιολογήσεων εκ μέρους των φοιτητών της ποιότητας διδασκαλίας των διδασκόντων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάδειξη της αριστείας στην εκπαίδευση.

Το βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Γάτσιο από τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, η οποία διοργανώθηκε τη Δευτέρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. 

Ο κ. Γάτσιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ξεχωριστή αυτή βράβευση, που προέρχεται από τους ίδιους τους φοιτητές αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί, μεγάλη και ξεχωριστή τιμή για μένα η επιλογή μου για το Βραβείο, μεταξύ άλλων εκλεκτών συναδέλφων μου, καθώς αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται από τους φοιτητές μας η προσπάθειά μας να συμβάλλουμε στην επιστημονική τους εξέλιξη και στην πρόοδό τους». 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το βραβείο αυτό μόνο τιμή προσδίδει και στην ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Γάτσιου, τα Γιάννενα, όπου μάλιστα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα διεκδικήσει την ψήφο των Γιαννιωτών με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.