Η φωτογραφία για τον Γιάννη Μπράτη διαχρονικός έρωτας μισού αιώνα!

on .

MPRATHS EKTHESH 2 13 2 23

Με κάθε επισημότητα άνοιξε χθες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, η αυλαία της έκθεσης φωτογραφίας του Γιάννη Μπράτη με θέμα «Ελευθέρια Ιωαννίνων από το 1975 έως το 2022. Ένας διαχρονικός εορτασμός της απελευθέρωσης της πόλης».

Στα εγκαίνια της έκθεσης που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στον εκθεσιακό του χώρο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 110α Ελευθέρια της πόλης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, πολιτικοί απ’ όλους τους χώρους και φυσικά πολίτες. 

Η έκθεση αποτυπώνει στιγμιότυπα από τις επισκέψεις Πρωθυπουργών, Προέδρων της Δημοκρατίας, προσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας, πολιτικών του τόπου και δημοσιογράφων εν ώρα εργασίας…

Η 14η έκθεσή του…

Εμφανώς συγκινημένος από την προσέλευση του κόσμου και την απέραντη αγάπη στο πρόσωπό του, εμφανίστηκε ο Γιάννης Μπράτης κατά τη σύντομη δήλωσή του για να ευχαριστήσει όσους βρέθηκαν στα εγκαίνια. 

Ανέφερε πώς αυτή είναι η 14η ατομική του έκθεση και έκτη στα Γιάννενα και υποσχέθηκε να συνεχίσει αυτό που κάνει.

47 χρόνια δημιουργίας...

Κατά την ομιλία της η κόρη του Γιάννη Μπράτη, Ευγενία ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους της οικογένειας όσους βρέθηκαν στα εγκαίνια. Αφού έκανε μία αναδρομή για το πώς λειτουργούσαν οι φωτογράφοι σε εποχές που δεν υπήρχαν τα ψηφιακά μέσα, υπογράμμισε πώς ο πατέρας της εδώ και 47 χρόνια, με συνέπεια δημιουργεί και εκθέτει δεξιοτεχνίες του που αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη. 

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, σε κάθε του φωτογραφία εκθέτει το δικό του ήθος, σε κάθε δημιουργία τη δική του αξιοπρέπεια και πώς κατόρθωσε να συμπεριλάβει στο κάδρο όλα αυτά τα γεγονότα με ευελιξία, ταχύτητα και καλλιτεχνική εγρήγορση.

Χαιρετισμοί...

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Ελένη Ακονίδου τόνισε πώς τα γεγονότα και τα πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας και του τόπου που εκθέτει ο Γιάννης Μπράτης έχουν ένα ιδιαίτερο βάρος στην ιστορία των Ιωαννίνων και μπορούν να γίνουν αντικείμενο, όχι μόνο ιστοριογραφίας αλλά και διεξοδικής μελέτης. Τόνισε πώς για τον Γιάννη Μπράτη η φωτογραφία αποτελεί διαχρονικό έρωτα και μεράκι. 

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα κατά τον σύντομο χαιρετισμό της χαρακτήρισε συγκινητική την έκθεση, ενώ ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε πώς το αρχείο του Γιάννη Μπράτη τιμά την Ήπειρο και θα μπορεί να πει στις νέες γενιές πώς έτσι έγιναν τα πράγματα και να δουν πρόσωπα που τίμησαν τις εκδηλώσεις ή και έγραψαν ιστορία με τις ενέργειές τους.

* * *

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 24 Φεβρουαρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 11:00 έως 13:00 και από 18:00 έως 21:00 καθημερινά.