Στη Δωδώνη τα προκριματικά Διαγωνισμού Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής

on .

DODONH THEATRO

• Στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής που προκήρυξε η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος συμμετέχει ο Δήμος Δωδώνης. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη συμβολή του θεάτρου Παραμυθίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και μιας σειράς φορέων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός της διοργάνωσης είναι η παροχή μιας καλλιτεχνικής διεξόδου στους δημιουργούς και η ανάδειξη αυτών μέσω του έργου τους. Ο Δήμος Δωδώνης συμμετέχει στον διαγωνισμό για λόγους συμβολικούς, ως τόπος του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης, και για λόγους πρακτικούς: δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής ανθρώπων που δε μπορούν να μεταβούν στην πρωτεύουσα για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Η προκριματική φάση συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στη Δωδώνη, πλησίον του αρχαίου θεάτρου, σε κομβικό σημείο της οδικής διέλευσης, ώστε να μπορούν να μεταβούν εκεί άνθρωποι από όλα τα χωριά του Δήμου αλλά και τα όμορα αστικά κέντρα.  Εξάλλου, όπως επισημαίνεται, τόσο εξαιτίας του Φεστιβάλ Δωδώνης όσο και της επιτυχημένης σύστασης και λειτουργίας της θεατρικής ομάδας του Δήμου Δωδώνης, πολλοί δημότες του έχουν στραφεί με αγάπη προς τη θεατρική τέχνη και τα θεατρικά κείμενα και μέσω του διαγωνισμού, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια διαδικασία ιδιαίτερα δημιουργική και καλλιτεχνική.

• Οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν στην προκριματική φάση, καλούνται μέχρι και την 30η Μαρτίου, να υποβάλλουν αίτηση. Πληροφορίες στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 6932-089819, καθώς και μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος www.senariografoi.gr.