Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» Επετειακή εκδήλωση αύριο για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ERASMUS

on .

ERASMUS DIRECT HPEIROS

• Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 35 χρόνων από την έναρξη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS+, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και το EUROPE DIRECT ΗΠΕΙΡΟΥ διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση αύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα «Δημ. Χατζή» του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τις παρουσιάσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Νομού Ιωαννίνων. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:  Στις 6- 6.15 μ.μ. θα γίνουν οι χαιρετισμοί της Διευθύντριας της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μαρίας Γιαννακού και του υπεύθυνου του  γραφείου ΕUROPE DIRECT Ηπείρου, Δημητρίου Γκόλα.

Στις 6.30 μ.μ. θα ακολουθήσει η παρουσίαση από το 26ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων με θέμα «Συναντήσεις σχετικά με την ένταξη, τη συνοχή και τον ανθρωπισμό στην Ευρώπη», στις 6.45 μ.μ. από το 4ο Δημ. Σχολείο Ιωαννίνων με θέμα «Δράσεις προσανατολισμένες σε ένα Σύγχρονο Διαπολιτισμικό Σχολείο». Στις 7 μ.μ. το Νηπιαγωγείο Κληματιάς θα παρουσιάσει το θέμα «Το άνοιγμα του Αειφόρου Νηπιαγωγείου στην κοινότητα μέσα από τη διαχρονική συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα», στις 7.15 μ.μ. πάρει σειρά το 1ο Πειραματικό Δ.Σ. Ζ.Π.Α Ιωαννίνων με θέμα «Ανοιχτές δημιουργικές τάξεις του 21ου αιώνα» και στις 7.30 μ.μ. το 7ο Νηπιαγωγείο με θέμα «Το Αειφόρο και Οικολογικό Νηπιαγωγείο ταξιδεύει στην Ευρώπη». Τη σκυτάλη θα πάρει το 9ο Δημ. Σχολείο Ιωαννίνων με θέμα «Καλλιεργώντας κουλτούρα ένταξης και συνεργασίας στη σχολική μονάδα» και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στις 8 μ.μ. με το 10ο Δ.Σ. Ιωαννίνων που θα παρουσιάσει το θέμα «Ο Δρόμος των παιδιών μέσα από τη συναισθηματική νοημοσύνη».