Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας στην Άρτα

on .

FESTIBAL ARTA

• Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας θα λάβει χώρα στην Άρτα το Σάββατο 26 και την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 19.30 θα γίνουν ομιλίες του συγγραφέα Γρηγόρη Αζαριάδη με θέμα «Η γένεση της Αστυνομικής Λογοτεχνίας», του συγγραφέα Φίλιππου Φιλίππου με θέμα «Η ιστορία της Ελληνικής Αστυνομικής Λογοτεχνίας» και του καθηγητή εγκληματολογίας, πρώην αναπληρωτή υπουργού προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση με θέμα «Έγκλημα και Λογοτεχνία». Ανάμεσα στις ομιλίες η φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού συλλόγου Άρτης, ο Σκουφάς θα εκτελέσει κομμάτια από αστυνομικές ταινίες.

Παράλληλα στο φουαγιέ της αίθουσας Σκουφά, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Ομάδα art A’s  Φ.Ο.Α. με τίτλο «Μυστήριο»  και από την Φωτογραφική ομάδα ΦωτΟΑρτ έκθεση με τίτλο «Κάθαρση».

Την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, ώρα 11.30 στο φουαγιέ της αίθουσας του Μ/Φ συλλόγου Άρτης, ο Σκουφάς, σε συνεργασία με το τμήμα παιδικής βιβλιοθήκης του συλλόγου Σκουφάς και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, θα μιλήσει για τα παιδικά του βιβλία, ο συγγραφέας Φίλιππος Φιλίππου, ενώ το διαδικτυακό φαρμακείο we care θα μοιράσει δώρα στα παιδιά. Στις 19.30 θα ακολουθήσουν ομιλίες του συγγραφέα Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη για το νέο βιβλίο, «40  αστυνομικές ιστορίες» και της ψυχιάτρου ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης-Ψυχαναλύτριας ομάδος, Μαρτίνας Μπρίτσα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προβολή του αστυνομικού φιλμ «Big sleep» με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Λορίν Μπαγκόλ, Μάρθα Βίκερς σε σκηνοθεσία του Χάουαρντ Χοκς από την κινηματογραφική λέσχη Άρτας.