Δράσεις στο Μουσείο Αργυροτεχνίας για «Το Φεστιβάλ των Δέντρων»

on .

mouseio

• Δράσεις, για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιήσει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με την Αρτέον Εκδοτική, τις Μονάδες Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, το εργαστήριο Οικολογίας ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον Σύλλογο Προστασίας  Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Οι δράσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο  του  Φεστιβάλ των Δέντρων και της εικαστικής έκθεσης με έργα δέντρων της ελληνικής φύσης και ξυλόγλυπτα έργα τέχνης που παρουσιάζεται στο Μουσείο.

Το πρόγραμμα

Ειδικότερα, αύριο, Σάββατο, ώρα 11:00 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Λίμνη Παμβώτιδα: ένα καταφύγιο ζωής και φύσης» ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει εικαστικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, με θέμα τη βιοποικιλότητα. Υπό την καθοδήγηση του προσωπικού και των εθελοντών της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και γύψινες φιγούρες που θα παραπέμπουν σε είδη που απαντώνται στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Παμβώτιδας. Επιπλέον, θα διασκεδάσουν με ευφάνταστα παιχνίδια μαθαίνοντας για το πλούσιο οικοσύστημα της Λίμνης.

Τέλος, το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, ώρα 11:00, παιδιά, ηλικίας 4 έως 8 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη σύντομη ταινία κινουμένων σχεδίων «Λίμνη Παμβώτιδα», και στη συνέχεια να πάρουν μέρος σε εικαστικό εργαστήρι και παιχνίδια με θέμα τη βιοποικιλότητα. Υπό την καθοδήγηση του προσωπικού και των εθελοντών της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου τα παιδιά θα φιλοτεχνήσουν πρωτότυπα έργα χρησιμοποιώντας απλά φυσικά υλικά όπως φύλλα και καρπούς και στη συνέχεια θα συμμετέχουν σε ομαδικά δημιουργικά παιχνίδια γνωρίζοντας το οικοσύστημα της Λίμνης Παμβώτιδας.

• Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέσω επικοινωνίας με το Μουσείο, στο τηλ.: 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, ώρες 10:00-17:00).