Κέντρισε το ενδιαφέρον το βιβλίο «Γ. Καραϊσκάκης, ο παρεξηγημένος ήρωας»

on .

PAROYSIASH BIBLIOY G KARAISKAKHS

• Η  παρουσίαση του βιβλίου του φιλολόγου, συγγραφέα και ηθοποιού Γιάννη Κωσταρά  «Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο παρεξηγημένος ήρωας» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο   "Olympic" στα Ιωάννινα, από τον εκδοτικό οίκο Θεοδόση Άγγ. Παπαδημητροπούλου και με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μεγαλογοτιστινών.

Σε μια αίθουσα γεμάτη, οι ομιλητές της εκδήλωσης: Χρήστος Τσατσούλης (Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, φιλόλογος), Κωνσταντίνος Μαργώνης (Αντισυνταγματάρχης ε.α. & πρώην Διοικητής Στρατιωτικής Μουσικής της VIII Μεραρχίας ΠΖ, μουσικός) και ο συγγραφέας Γιάννης Κωσταράς, μίλησαν για το βιβλίο - έργο στο οποίο συνδυάζονται αρμονικά ο άρτιος λόγος και τα ακριβή ιστορικά γεγονότα.

Η στρατηγική και πολεμική ικανότητα του Γ. Καραϊσκάκη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, όπως και η απόφασή του να πολεμήσει για την αξία της ελευθερίας, δείχνοντας αξιοθαύμαστο θάρρος, το οποίο όπως τονίστηκε και από τον συγγραφέα, δύσκολα θα το συναντήσουμε στη σημερινή εποχή.

 Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η ηθοποιός της θεατρικής ομάδος "Βορείως" & εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργία Παπαδημητρίου.

Οι   ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας "Βορείως": Χρήστος Σδράλλης, Πάνος Σεντελές και Χαρά Παπαδημητρίου, παρουσίασαν με αμεσότητα σύντομο θεατρικό διάλογο με λόγια των ηρώων της ελληνικής επανάστασης, με τον μουσικό Κωνσταντίνο Μαργώνη να προσθέτει επιπλέον χρώμα στη παρουσίαση, μέσω ζωντανής εκτέλεσης μουσικών κομματιών, που κάποια εκ των οποίων γράφτηκαν μάλιστα σε στίχους και μουσική προσφάτως, με αφορμή αυτή την εκδήλωση. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρέστησαν: οι Δήμαρχοι Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννης Σεντελές και Ζίτσας Πλιάκος Μιχάλης, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καψάλης Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της VIII Μεραρχίας ΠΖ  Σαλβάνος Σπυρίδων,  η Πρόεδρος της Κοινότητας Ιωαννίνων Καραπάνου Σοφία, η επικεφαλής της παράταξης "Ιωάννινα 2023  Καλογιάννη Τατιάνα και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μετσόβου Βασιλείου Σπύρος και Σούλτης Θεόφιλος.