Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του σκιτσογράφου Χρήστου Δήμου

on .

DHMOY

• Θλίψη στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σκιτσογράφου Χρήστου Δήμου, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ να μιλάει για έναν πολυτάλαντο άνθρωπο, έναν πολύτιμο συνεργάτη και έναν ξεχωριστό φίλο. «Η απώλειά του είναι μεγάλη. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει.

Ο εκλιπών για χρόνια έκανε μαθήματα σκίτσου, ζωγραφικής, σχεδίου στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στο Εικαστικό Εργαστήρι, έκανε τις κατασκευές και ήταν η ψυχή για όλες τις δραστηριότητες αυτών των τμημάτων.

Ο Χρήστος Δήμος γεννήθηκε στο Κουτσελιό και όπως αναφέρει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε ανάρτησή του από μικρό παιδί τού άρεσε να ζωγραφίζει και να μουτζουρώνει τα τετράδιά του με σκίτσα και ζωγραφιές. Αυτή η αγάπη του για το σχέδιο τον οδήγησε μεγαλώνοντας στην Αθήνα να προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τον κόσμο της εικόνας. Τότε ήταν η πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με το κινούμενο σχέδιο και δούλεψε επαγγελματικά για αυτό.  Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την τέχνη του κινουμένου σχεδίου δουλεύοντας σε διαφημίσεις και video clip. Σπούδασε στη σχολή «Ορνεράκη» σκίτσο και εικονογράφηση. Συνέχισε να εργάζεται στον χώρο του κινουμένου σχεδίου δουλεύοντας στο Λονδίνο, για τη Warner Bros στην ταινία “Space Jam” και σε άλλες ευρωπαϊκές ταινίες.

Το μεγάλο του όνειρο, όμως, ήταν να κάνει εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Έτσι, επιστρέφοντας από το Λονδίνο εγκατέλειψε το κινούμενο σχέδιο και αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων· ασχολείται επαγγελματικά μ’ αυτή τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Έχει εικονογραφήσει περισσότερους από 100 τίτλους βιβλίων σε συνεργασία με τους περισσότερους εκδοτικούς οίκους. Επίσης έχει εικονογραφήσει σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το βιβλίο Γλώσσα Γ΄ δημοτικού «Τα απίθανα μολύβια», 2006.