Εγγραφές στα τμήματα της Κατσαρείου Σχολής

on .

KATSAREIOS

• Τους αυριανούς μουσικούς και ιεροψάλτες θα εκπαιδεύσει και φέτος η Κατσάρειος Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητρόπολης Ιωαννίνων, η οποία είναι αναγνωρισμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και από το Υπουργείο Πολιτισμού και ως εκ τούτου οι τίτλοι σπουδών που απονέμει στους αποφοίτους της είναι αναγνωρισμένοι από την εν Ελλάδι Εκκλησία και την Ελληνική Πολιτεία.

Από φέτος στη Σχολή λειτουργούν και επίσημα τμήματα παραδοσιακού τραγουδιού και παραδοσιακών μουσικών οργάνων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, με δικαίωμα παροχής αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών στους σπουδαστές. Στη Σχολή επίσης θα λειτουργήσει το Τμήμα Πρακτικής ψαλτικής τέχνης το οποίο είχε διακόψει τη λειτουργία του λόγω της πανδημίας. 

Όσοι σπουδαστές επιθυμούν να ενταχθούν στα τμήματα της Κατσαρείου με κατατακτήριες εξετάσεις θα πρέπει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, το αργότερο, να έρθουν σε επικοινωνία με τη Γραμματεία της Σχολής.  Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν μεθαύριο, Δευτέρα και θα γίνονται καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, ώρες 6 έως 8:30 μ.μ.. 

• Τα γραφεία της Σχολής βρίσκονται στην οδό Αράπη 1 (πίσω από την Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία). Έναρξη μαθημάτων 3 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26510-38564  Γραμματεία Σχολής, 6985124989 Νικόλαος Καραβιώτης, Διευθυντής της Σχολής, 6942840527 Αντώνιος Μάντζιος, Γραμματέας Σχολής.